- Om det går litt trått om vinteren, tar vi det igjen på sommeren, sier Daniel Ly. (Foto: Arild Hansen)

Flekkerøy: - Alt i alt ruller hjulene på vogna rundt selv om den står stille

  Arild Hansen
  21. mars 2020
  11:49
For rundt tre år siden ankom TP Vietmat Flekkerøy. De plasserte den firehjuls store «campingvogna», eller salgsvogna om du vil, i bakken ned mot det gamle fergeleiet på Lindebø. Nyheten gikk som «varme våruller» på hele øya, og mange forsøkte seg på de nye rettene som de aldri før hadde blitt servert på direkten her ute.

Alene på jobb  
Det kom masse folk i starten, men så jevnet det seg ut, og når det gjelder denne typen mat, så handler det en del om årstidene. Vi har fått føle på at det er mer salg om sommeren enn om vinteren. Når sola står høyest på himmelen, er det jo også flust med turister på øya, og mer salg, sier Daniel Ly, som jobber alene bak disken i disse tider.

- Vi har fått vår andre gutt i familien så kona mi, Ngoc Tham Lai, er hjemme i barselpermisjon, sier Daniel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det var kona og ei god venninne som startet opp TP Vietmat, men først litt om dagens servitør.

Daniel kom til Norge som tiåring i 1994, og begynte på Solkollen på Grim. Han tok veien til Vågsbygd videregående skole, og etter endt skoletid ville han studere. En operasjon i beinet og langvarige avbrekk fra det han hadde så lyst å begynne på, fikk han imidlertid på andre tanker. Han tok de nødvendige sertifikatene og ble bussjåfør i byen hos Bussen AS, videre hos Nettbuss. Så ble han hentet inn til opplæring og jobb hos fruen, venninnen og TP Vietmat.

En gøyal jobb
- Jeg jobbet åtte år som bussjåfør, og da tilbudet om å få jobbe hos de to jentene på øya, takket jeg ja. Venninnen lærte meg opp i alt det praktiske, så her står jeg, mutters alene bak disken og lager mat og selger diverse retter til fornøyde kunder, smiler Daniel i dag.

Etter bare fire måneder ved det gamle fergeleiet flyttet de opp ved rundkjøringen og til den store parkeringsplassen ved KIWI-butikken. Der trives han, selv om salget nok kunne ha vært litt bedre i disse dager.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Daniel Ly foran salgsvogna like ved rundkjøringen på Flekkerøy. (Foto: Arild Hansen).

Hjulene går rundt
- Om det går litt trått om vinteren, tar vi det igjen på sommeren, så alt i alt ruller hjulene på vogna rundt selv om den står stille, ler han.

Han forteller videre at maten kjøper de hos Storcash AS i Sørlandsparken, en bedrift som leverer varer til storhusholdningen.

Fra vogna kan du velge mellom ti hovedretter, pluss småretter som blant annet våruller, friterte scampi og pommes frites. I dag har vogna åpent alle dager utenom lørdag. Når sommeren kommer vil vogna være åpen alle ukas syv dager. TP Vietmat driver også med take away og catering.
Sist oppdatert 21.03.2020 klokken 15:19 av Nicolai Prebensen

Daniel Ly har satt vogna like ved Flekkerøys eneste rundkjøring. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no