Den gamle og smale broa over Søgneelva kan bli erstattet tidligere dersom statlige midler blir stilt til disposisjon. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Kan bli oppstart på ny Stokkeland bro denne høsten

  Jon Aamodt
  19. mars 2020
  16:51
I en pressemelding torsdag skriver Agder fylkeskommune at de nå lanserer veiprosjekter som kan forseres med statlige tiltaksmidler.

- Vi har to prosjekter som raskt kan forseres ved bruk av statlige tiltaksmidler for å sikre aktivitet i bygg- og anleggsbransjen, sier fylkesordfører Arne Thomassen (H). 

- De to prosjektene i Kristiansand og Åmli har begge ferdige reguleringsplaner, men mangler finansiering. Derfor vil det være gode prosjekt å bringe inn for å sikre aktiviteten i bransjen, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse
 
De to prosjektene det er snakk om, er FV 456 Stokkeland bru i Kristiansand og FV 415 Fiane-Simonstad i Åmli. De to prosjektene kan lyses ut på offentlig anbudsrunde i henholdsvis mai/juni og sommeren i år. Begge kan få oppstart kommende høst. 

Stokkeland bru er broa over Søgneelva på Langenesveien. Her skal det bygges ny bro til erstatning for den gamle og smale broa. Prosjektet har en kostnad på cirka 110 millioner kroner eks. mva. 

- Det er nå vi kan vise handlekraft. Vi lanserer disse prosjektene som tiltak vi raskt kan sette i gang, og som er viktige for landsdelen vår, avslutter fylkesordføreren. 

Stort behov for prosjekter
- Det er i dag et stort behov for prosjekter innenfor bygg- og anleggsbransjen, både grunnet den pågående koronapandemien og fordi det har vært stille i markedet. Det offentlige må nå gjøre det de kan for å fremskynde prosjekter, sier leder av samferdselsutvalget i Agder,  Christian Eikeland (FrP). 

Han legger til at de to omtalte prosjektene begge er gunstige å igangsette, men at fylkets budsjetter så langt ikke har gitt rom for rask igangsetting. 

- Vi håper nå på en statlig pakke slik at vi kan få dette raskt ut i markedet, så vil vi også se på hvordan vi kan benytte egne midler for å stimulere bransjen lokalt, avslutter Eikeland (bildet). 
Sist oppdatert 19.03.2020 klokken 18:31 av Jon Aamodt

Reguleringsplan for ny bro og tilstøtende vei er allerede godkjent for prosjektet ved Stokkeland bro på Langenesveien. (Foto: Statens vegvesen)

Fylkesordfører Arne Thomassen (H) og fylkesvaraordfører Bjørn Ropstad (Krf) under et fylkesutvalgsmøte i Kristiansand. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no