- Vi leverer varer på døra mot et gebyr i hele kommunen, sier Svein Arild Wilhelmsen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Flere butikker stenger, andre gir utvidet tilbud

  Jon Aamodt
  19. mars 2020
  10:39
Etter at statsminister Erna Solberg på pressekonferansen torsdag 12. mars informerte om de svært inngripende tiltak som iverksettes mot spredning av koronaviruset, innførte de fleste butikker utenom dagligvarehandelen begrensede åpningstider. 

Mindre enn en uke etter at tiltakene er iverksatt velger nå svært mange butikker å stenge helt. 

- Fra Søgne handelsforening har vi anbefalt butikkene å stenge inntil videre. De siste dagene har vi opplevd bortimot folketomme butikker, og når det ikke foregår handel er det ingen grunn til å holde butikkene åpne, sier Gunnar Pedersen på vegne av foreningen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han understreker at dette ikke gjelder alle butikker, noen vil fortsette å ha åpent, men tildels med redusert åpningstid. Dagligvarehandelen inkludert slakterbutikken på Lunde holder åpent, selv om slakteren har informert om at de vil holde stengt lørdag, 

Vitusapotekets utsalg på Tangvall har valgt å holde stengt inntil videre. 

Leverer på døra
Blant serveringsbedriftene lokalt er det delvis stengt, noen har redusert åpning og andre igjen tilbyr levering på døra av mat. Frk. Lyng leverer ut mat fra hele sortimentet så lenge bestillingene kommer dagen før levering innen klokken 12.00. 

Gunders Kafé leverer ut denne uka, foreløpig.

- Vi prøver ut uka, og folk kan bestille fra hele menyen her på kafeen. Det er jeg selv som kjører ut eventuelle bestillinger, men til nå har det vært stille på den fronten, sier Gunnar Sagen til N247. Han legger til at det nå gjelder å holde oppe humøret, og av den grunn kjører han ut maten uten kostnad for kundene.

Har vi glemt noen?, gi beskjed.

Kiwi-butikken i Brennåsen fortsetter sitt tilbud med hjemkjøring av varer. 

- Dette er et tilbud vi har hatt lenge, og vi fortsetter å levere mot et utkjøringsgebyr i hele kommunen. Vi leverer til flere eldre som ikke har anledning til å komme til butikken selv, og dette fortsetter vi med, sier butikksjef Svein Arild Wilhelmsen til N247. 

Det samme gjelder elektronikkforhandleren Elon som leverer varer gratis fra sin butikk i Søgne. 

Åpner snart
Mens flere butikker nå stenger grunnet mangel på kunder, er det snart sesongstart for andre bedrifter. Blomsterutsalget på Oftenes har allerede varslet at de åpner sitt utsalg første helg i april, et tegn på at våren i alle fall er på vei.
Sist oppdatert 19.03.2020 klokken 10:41 av Nicolai Prebensen

- Vi anbefaler våre butikker å holde stengt så lenge det ikke er kunder i butikkene, sier Gunnar Pedersen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Gunnar Sagen på Gunders kafé. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no