Søgne legesenter har mye pågang for tiden, men leder, lege Frank Andersen beroliger publikum med at det lokale folkehelsetilbudet fungerer bra. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Søgne legesenter: - Mye fungerer veldig bra

  Nicolai Prebensen
  17. mars 2020
  22:04
- Situasjonen her i bygda er at mye fungerer veldig bra i helsevesenet. To av våre leger ved Søgne legesenter jobber på legevakten, og de forteller også at det går bra der borte, sier leder av senteret, Frank Andersen til N247 tirsdag kveld.

Han forteller videre at pågangen på legesenteret er stor.

Styrket telefonmottaket
- Det er svært mange som henvender seg til oss, og noen har problemer med å komme i gjennom på telefonen. Vi har i dag styrket telefonmottaket, og vi mener at problemet nå skal være løst. Det kan tenkes at noen må vente litt på å komme i gjennom, men telefonventetiden bør være redusert kraftig nå, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han forteller at legesenteret er klart til å ta i mot alle som ønsker en konsultasjon. 

- Vi tar, akkurat som før, imot alle som ønsker et møte med personalet vårt. Det eneste unntaket er personer med symptomer på luftveisinfeksjoner. De skal nå til legevakta her i Søgne, sier han videre.

Andersen synes det er naturlig at folk er engstelige.

Kapasitet nok
- Det er en helt naturlig reaksjon på det som skjer, og jeg er imponert over det faktumet at folk respekterer at helsevesenet har travle dager. Jeg oppfatter det slik at folk ikke tar kontakt med oss for å gi plass til andre, men det trenger de ikke å gjøre. Vi har kapasitet nok til å snakke med alle, enten i form av en konsultasjon, eller via telenettet, men litt tålmodighet må folk ha, sier han.

Fastlegen sier at han mandag hadde 110 konsultasjoner i løpet av dagen, enten via telefon eller ved fysisk oppmøte. Tirsdagens tall var 60 konsultasjoner.

- I dag tirsdag har jeg sittet i Skype-møte i to timer, og det er nok grunnen til at antallet konsultasjoner sank så sterkt. Vi er på plass, og ta kontakt om du har behov for oss, avslutter han.
Sist oppdatert 17.03.2020 klokken 22:16 av Nicolai Prebensen

Fastlege Frank Andersen sier at hans leger ved legesenteret som nå har vakter på legevakta, sier at det også der fungerer akkurat som det skal. - Det har vært litt kø ved testestasjonen som startet opp tirsdag, men også det har roet seg, sier han. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)




Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no