Elever fra Nygård skole var ikke vonde å be da de fikk anledning til å benytte vinterværet i akebakken i Høllen onsdag formiddag. (Foto: Vidar Ertzeid)

Skoleelever benyttet vinterværet: Snøen forsvinner i helgen

  Nicolai Prebensen
  26. feb 2020
  11:32
Det lette snøfallet tirsdag skapte stor glede for 2.- og 3. trinns elever fra Nygård skole som brukte formiddagen til å kose seg i akebakken i Høllen onsdag formiddag. N247s utsendte talte opp mot hundre barn inklusive noen lokale beboere i akebakken. Alle frydet seg over aking og utelek i det strålende vinterværet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Snøen blir dessverre ikke liggende lenge. Til helgen kommer mildværet tilbake og det er meldt regn både lørdag, søndag og mandag. Temperaturene skal stige til opp mot seks varmegrader og vil vedvare hele neste uke.

Førstkommende torsdag kan vi få et lite påfyll av snø, men allerede fredag vil temperaturene stige til rundt fire grader ut over dagen.

Varmerekord
- For værstasjoner fra Agder til Trøndelag vil gjennomsnittstemperaturen i vintermånedene desember, januar og februar være den høyeste noensinne. I Agder setter fem målestasjoner rekord. Oksøy fyr har målinger tilbake til 1876, og årets vinter blir den varmeste siden den gang. Det samme gjelder Torungen fyr, som har vært i drift siden 1867. Også Landvik, Lindesnes fyr og Lista fyr setter rekord, skriver Meteorologisk institutt i en pressemelding onsdag.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Vinteridyll i akebakken i Høllen onsdag formiddag. (Foto: Vidar Ertzeid).

Mildest siden målingene startet
- Nøyaktig hvor høy gjennomsnittstemperaturen på disse stedene var i desember-februar vet vi først når februar måned er over. Likevel har disse stedene hatt en så høy snittemperatur hittil at vi allerede kan slå fast at de har hatt den mildeste vinteren siden målingene startet. Vi har kun inkludert målestasjoner som har vært i drift i mer enn 30 år.

- I vinter har det passert mange lavtrykk fra sørvest, som har med seg mild sjøluft, og det har ført til høye temperaturer i Sør-Norge, står det videre i meldingen.

Ikke så mye snø nederst i akebakken, men nok til en frisk aketur i det flotte vinterværet onsdag. (Foto: Vidar Ertzeid)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no