Grand Canaria søndag. Video: Ole Johan Bueklev.

Over 50 personer fra Søgne «sandfaste» på Gran Canaria: - Oddsen er tirsdag, verste fall onsdag

  Nicolai Prebensen
  23. feb 2020
  11:31
Oppdatert søndag ettermiddag: 

Det er lite håp om at den «sandfaste» gjengen på Gran Canaria kommer hjem med det aller første.

- Oddsen er tirsdag eller i verste fall onsdag, skriver Ole Johan Bueklev fra Søgne i en melding til N247 søndag kveld. 

Det er han som har sendt oss videoklippet fra ferieøya, tatt søndag.

Han skriver videre at han ikke har hørt fra Norwegian siden lørdag kveld klokke 19.13.

Tidligere: En sandstorm fra Sahara har ført til at flyplassen på Gran Canaria snart har vært stengt i ett døgn. Passasjerer som skulle reise hjem lørdag har måtte overnatte på flyplassen, deriblant Roger Aamodt fra Søgne.

- Vi gikk ombord i flyet klokken 15.45 i går lørdag, men så fikk vi beskjed om at flyet ikke kunne lette på grunn av sandstormen. Etter det har vi fått lite informasjon, og SAS og Apollo har ikke vært flinke til å informere oss, sier Aamodt til N247 fra flyplassen søndag formiddag.

Han forteller videre at de har vært et reisefølge på rundt 50 personer, men har reist med forskjellige fly.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Sønnene mine kom avgårde klokken 14.00 i går, mens resten av oss sitter fast. Akkurat nå er vi rundt 15 personer som jeg kjenner på flyplassen, mens de som skulle fly med Norwegian fikk hente ut bagasjen sin i går og booket seg inn på hotell i natt. Vi har fått mange varsler om nye avganger gjennom natten, men noen flytur har det aldri blitt, sier han.

Aamodt er frustrert over den dårlige informasjonen de reisende har fått, og mange passasjerer er misfornøyde med servicen til både flyselskapet og reiseselskapet.

- Akkurat nå er det trafikk i lufta, og vi har jo et håp om å komme oss hjem i dag. Hvis ikke det skjer får vi finne oss et hotell, avslutter han.

- Forbereder seg på ny natt på hotell
Et reisefølge med 32 personer som har reist med Norwegian er innlosjert på hotell hvor de avventer situasjonen. 

- Vi reiste til hotellet klokken 01.00 i natt og forbereder oss på en ny natt her nede. Vi er innkvartert på «all inclusive» og har det  helt ok. Informasjon fra Norwegian er det dessverre lite av, men de har nok mye å tenke på, sier Ole J. Bueklev til N247 søndag. 

I følge Avinors nettsider lander det et SAS-fly fra Grand Canaria på Kristiansand lufthavn klokken 17.55 søndag kveld.
Sist oppdatert 23.02.2020 klokken 18:50 av Nicolai Prebensen

Roger Aamodt (innfelt) er en del av et større reisefølge fra Søgne som er "sandfaste" på Gran Canaria. (Foto: Nicolai Prebensen/Controladores Aéreos)

Preben Thomassen har sendt oss dette bildet fra Grand Canaria søndag kveld. Han bestilte en haug av hotellrom da han så hva som var i ferd med å skje lørdag. - Vi får null informasjon, sier han til N247. (Foto: Preben Thomassen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no