Flere vinduer langs denne fasaden er knust etter at stein er kastet gjennom vinduene natt til fredag. (Foto: Jon Aamodt)

- Ruteknusing for tredje gang på få uker

  Jon Aamodt
  21. feb 2020
  12:45
- Første gang ble det knust ett vindu, to uker senere ble seks ruter knust, og denne gangen er hele 16 vinduer ødelagt, sier de to vaktmestrene Dag Arthur Harbak og Jens Gunnar Ormestad til N247 fredag formiddag. 

Alle tilfellene de refererer til gjelder Tunballen skole som for tredje gang ble utsatt for meningsløse ødeleggelser natt til fredag. 

- Skadeverket har trolig skjedd rundt klokken 01.00 i natt, sier Ormestad som selv ble varslet om hendelsen klokken 01.30 i natt. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Til dels store stein
Det er knust flere ruter ved hovedinngangen og i de andre byggene ved skolen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Det er kastet til dels ganske store stein gjennom vinduene. De største har vi allerede fjernet og kastet langt herfra, sier vaktmestrene som rydder området samtidig som mannskaper fra et glassmesterfirma arbeider med reparasjon av skadene. (Foto: Jon Aamodt).

Det kan se ut til at de om har utført det skadeverket har gått langs bygningene og kastet stein gjennom så mange vinduer som mulig. 

Det feies og ryddes og ruter fikses midlertidig fredag formiddag. Det er fremdeles vinterferie og ingen elever på skolen denne dagen. 

Oppfordrer foreldre til å snakke med barna
Lensmann i Søgne og Songdalen, Harald Hollerud (bildet), er fredag formiddag ikke oppdatert på nattens hendelser, men sier at i slike tilfeller som her kan det være naturlig å tenke at det er relativt unge som står bak skadeverket. 

- Vi er først og fremst interessert i å komme i posisjon til å ha en dialog med ungdommene. Det er som regel noen som vet noe, og vi oppfordrer foreldre til å snakke med de unge. Når skadeverket blir så omfattende som det her er snakk om, ser vi alvorlig på forholdet, sier Hollerud til N247. 

Han legger til at det kan være snakk om store summer som skal erstattes, og at både ungdommene og foresatte kan bli holdt ansvarlige. 

- Vi vil gjerne vite mer om hva som skjer, og oppfordrer alle som vet noe til å ta kontakt, avslutter lensmannen. 

Det kan se ut som noen har gått langs bygningene og kastet stein gjennom så mange vinduer som mulig. (Foto: Jon Aamodt)

- For tredje gang på kort tid har det blitt knust flere vinduer ved Tunballen skole, sier vaktmestrene Dag Arthur Harbak og Jens Gunnar Ormestad. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no