På Flekkerøy torsdag: F.v.: Joey Hardarson, Espen Børufsen, Erlend Segberg og Mathias Andersson. (Foto: Arild Hansen)

Tidligere Fløy-trenere tilbake på øya: - Kan bli en artig kamp

  Arild Hansen
  13. feb 2020
  18:33
Start, nyopprykket til Eliteserien, mot Fløy, nyopprykket til Post Nord-liga. I utgangspunktet rått parti, og den slitte strofen om «kattens lek med musen» kan nok også brukes i forkant av slike oppgjør.

- Husk at vi er midt i vintermåneden februar. Begge lag holder på å styre med det de driver med på trening. Begge lag har skader i troppen, men selvfølgelig skal det være en viss avstand spillemessig mellom eliten og det tredje øverste nivå i norsk fotball, sier Joey Hardarsson.

Start-treneren trente de gule på Flekkerøy torsdag, og fredag ettermiddag kommer han tilbake til treningskamp på Arkicon Arena klokken 16.00.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi gleder oss. Jeg trente jo Fløy i 2014, og var tilbake igjen som spillerutvikler og trenerkoordinator i junioravdelingen i 2017 og frem til jeg ble Start-trener i 2018, sier Hardarson.

Mathis var Fløy-trener frem til sommeren 2018, da han ble trener i Arendal.  

Høydepunkt
Opprykket etter de to kvalifiseringskampene mot Lillestrøm var utvilsomt fjorårets høydepunkt i norsk fotballsammenheng, det ble to kamper som nærmest har forfulgt Joey utover vinteren.

- Ja, det er jo mange som ennå syntes dette var en voldsom opplevelse. Og klubben har nok også fått en helt ny giv. Det ble jo en dramatikk ut av dette som ingen turde å drømme om en gang.

Kampene ble jo en «snakkis» uansett hvor vi møtte folk i etterkant, så nå får vi bare bevise at vi hører hjemme i toppen, sier Joey, som samtidig skryter av Fløy.

En annen divisjon
- Jeg så jo enkelte av kampene til Fløy i fjor. Det ble jo en knirkefri sesong uten tap, men det er jo og skal også være spillemessig forskjeller mellom tredje og andre divisjon. Det vil de selvfølgelig merke når kampen om poengene tar til. Jeg mener bestemt at de har ei god og solid spillerstall, med blanding av rutine og ungdom. Jeg tror de vil bite godt fra seg, sier Start-treneren, som gleder seg til fredagens treningskamp.

Artikkelen fortsetter under bildet.
IK Start trente på Arkicon Arena dagen før kampen mot Fløy. (Foto: Arild Hansen).

- Vi har jo enkelte skader, og mens du prater med meg nå, har jeg ikke den hele og fulle oversikt over hvem som skal starte mot Fløy. Jeg kan i hvert fall love at en god del av de som kommer til å være bærebjelker på årets eliteserielag blir å finne på min gamle hjemmebane i Lindebøskauen fredag, sier Joey Hardarsson, som håper at han får se et Start-lag som leverer en god del av det de trener på i hverdagen.

Her ute på øya manes det nå til kamp, både i spillegruppa, og sikkert for de som syntes det er gøy å se de blå i sving. Sikkert litt ekstra stas når storebror innefra kommer på besøk, selv om kalenderen bare teller 14. februar.
Sist oppdatert 13.02.2020 klokken 20:03 av Nicolai Prebensen

- Mye gult på Flekkerøy torsdag, skriver artikkelfortatteren. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no