Det er landskjente Hallvard Hasseløy som er drivkraften bak organisasjonen «Open Heart», og han skryter veldig av givergleden lengst sør i landet. Bildet er fra organisasjonens Facebook-side. (Foto: Open Heart)

Giverglede på Flekkerøy: Mange leveringer til hjelpesendingene til Ukraina

  Arild Hansen
  13. feb 2020
  16:58
Denne uken har to semitrailere kjørt i og rundt Kristiansands-området for å hente haugevis av sekker fylt med nær sagt alt av klær og sko som skal bringes videre som hjelpesendinger til Ukraina. Det er landskjente Hallvard Hasseløy som er drivkraften bak organisasjonen «Open Heart», og han skryter veldig av givergleden lengst sør i landet.

- Utvilsomt. Kristiansandere, og folk som bor i distriktene rundt, har et flott giverhjerte. Det har vist seg hver gang vi er rundt og henter det folk bidrar med, sier Hallvard på telefonen til N247.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Kom også innefra
Torsdag klokken 13.00 ankom er stor semitrailer rundkjøringen på Flekkerøy. Bedehuset kloss ved var det naturlige stoppested. I løpet av en fem timers lang innsamling kom folket, åpnet dører til baksetet og bagasjerom, og den ene sekken etter den andre ble solid stuet inn i front av semihengeren. Folk kom også fra Vågsbygd for å levere. Giverne gav med glede femti kroner per sekk som ble levert.

- I dag torsdag har vi stått på Flekkerøy. I morgen er vi på plass på ved Filadelfia i Vennesla, og i Marvika på Lundsiden, som det jo heter. På lørdag finner folk oss på samme sted i Vennesla samt på Meny i Rona, sier Hasseløy, og fortsetter;

- Søndag morgen treffer vi på vår tredje semitrailer i Drammen, og sammen reiser vi via Sverige med båt til Gdansk i Polen Så går turen videre inn i Ukraina. Reisen varer i tre og et halvt døgn, og hjelpemannskapene camper i «lugarene» deres om bord i trailerne, sier Hasseløy videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Birger Nilsen leverer sekker med klær til hjelpemannskapene om bord i semitraileren som søndag drar til Ukraina med forhåpentligvis full henger. Her sammen med Aleksander, som mener det holder med fornavn, og som er fra Ukraina, og som har skaffet seg ei lue med norsk flagg. Foto: Arild Hansen).

På Øygospel
For tre år siden deltok Hallvard Hasseløy på det tradisjonelle Øygospel på Flekkerøy, ungdoms-arrangementet som hvert år trekker tusenvis av mennesker til Flekkerøyhallen. I fjor slo de alle rekorder med utrolige 10.000 gjester, og Hasseløy minnes engasjementet den gangen han var med.

- Det er en fantastisk gospelhelg som folk prater varmt om, satt i sving av entusiastiske ungdommer det står all respekt av, sier han.

Elegant
Det var også på øya at han traff Birger Nilsen, Skålevigianeren som er kjent for så mye her ute. Mange kjenner han som den elegante herremann med den store kontrabassen i Flekkerøyguttene hver gang de byr opp til sang og spell.

- Jeg traff Hallvard på Øygospel den gang, han fikk låne skibbua vår den helgen. Siden har vi holdt litt kontakt. Jeg har ingenting med hjelpesendingene til Ukraina å gjøre, men har bistått med å henge opp plakater og gitt meldinger på nettet angående hjelpesendingene, sier Nilsen.

Magne Heie kom fra Andøyveien for å levere sine sekker. (Foto: Arild Hansen)

Hugo Thoresen, oppmann i Fløy kom med sekker. Her tar «Witaly» fra Ukraina i mot oppe på lasteplanet. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no