Marius Kjørvik Johansen tok turen ned på Modena-banen onsdag rundt middagstider. Snart er denne nedslitte banen historie, og nå spørs det bare hvilket type kunstgress som skal legges. (Foto: Arild Hansen)

Spennende for Fløy: Venter på nytt kunstgress på Modena-banen

  Arild Hansen
  12. feb 2020
  16:44
Nå som det er vedtatt at alt som heter gummikuler skal fjernes fra kunstgressbanene landet rundt, går hundrevis av medlemmer i Fløy Fotball noen spennende dager og uker, og kanskje også måneder i møte. For nå er spørsmålet om hvilket type kunstgress som skal legges på den 14-15 år gamle og utslitte Modena-banen ute i Lindebøskauen.

- Ja, dette blir spennende, sier Marius Kjærvik Johansen, som er både junior-trener og ansatt i idrettslaget på øya.

I Trondheim tirsdag
Tirsdag var en delegasjon fra Idrettsetaten i Kristiansand kommune, samt ledere i fotballklubbene Fløy, Vigør og Tveit på befaring i Flatåshallen i Trondheim, en hall som har innlagt sand og olivenkjerner i kunstgresset. Noe som tydeligvis falt i smak hos representantene som var på tur til hovedstaden i Trøndelag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Joda, førsteinntrykket er veldig bra, og det tror jeg også de som var med fra Vigør og Tveit også mente, sier Marius, vel vitende om at Idrettsetaten også har vært på befaring i Mandal.

Der har de studert kunstgresset som har korkgranulat innbakt i kunstgresset, et gress som helt tydelig viste seg å bli veldig problematisk å spille på når gresset var bløtt. Det så vi i klar tekst da Fløy slo MK 6-5 på nevnte bane sist lørdag.

- Kunstgresset på banen i Flatåsbanen så innbydende ut. Den var fylt med knuste olivenkjerner, og det er avfallet derfra som blir brukt i gresset, sier Marius, som gleder seg veldig til den dagen kunstgresset på Modenabanen går over i historien.  

En bane som samtidig også har lagt bak seg tusenvis av minner for like mange unge spillere og voksne ledere og ikke minst familier.

- Må vente og se
- Som nevnt opplevde jeg kunstgresset i hallen i Trondheim som positivt. Den hadde ei god demping, et godt feste og ballen oppførte seg naturlig langs teppet. Produsentene har fått positive tilbakemeldinger på at det også er godt å spille på, på bløtt underlag. Per nå er kanskje dette det beste miljøvennlige alternativet. Men, vi må bare vente og se, sier Kjærvik Johansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Personell fra kommunen var onsdag ved middagstider i gang med å tette ujevnheter under kunstgresset på Arkicon Arena. Så nå er det klart for kamp mot Start førstkommende fredag klokken 16.00. (Foto: Arild Hansen).

- Ja, det må vi alle. Og hvilket alternativ vi lander på, vet vi ikke per dags dato, sier Stein Arvid Samuelsen i Idrettsetaten, og fortsetter;

Anbud
- Nå skal dette først ut på anbud, og vi må også få med oss klubbene på dette. Vi må hente inn priser på  arbeid som skal gjøres i forkant med anlegget, og så handler det om selve kunstgresset, om hvilke type man vil går for. Vi fikk et godt inntrykk av det som ble presentert for oss i Trondheim, sier Samuelsen, som videre forteller at det vil koste rundt en til halvannen million kroner mer å legge de nevnte typer kunstgress, i forhold til de banene med gummigranulat som nå skal bort.

Men akkurat den biten trenger ikke Fløy å engste seg for. De to kunstgressbanene på øya er kommunale, og da tar de sjølsagt også kostnadene, men hvor mye, nei, det er også for tidlig å si noe om.

- Det tør jeg ikke, og vil ikke prøve meg på en gang, avslutter Stein Arvid Samuelsen.
Sist oppdatert 12.02.2020 klokken 17:27 av Nicolai Prebensen

Slik ser det ut i Flatsåshallen i Trondheim. Nå er dette riktignok innendørs, men produsentene har fått gode tilbakemeldinger også ved bruk utendørs. (Foto: Marius Kjørvik Johansen)

Marius viser tydelig på bildet hvor humpete Modena-banen er. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no