Høllen Futsals lag sesongen 2019/2020: Nede fra venstre: Ditlef Ueland, Morten Dalene og Lasse Fardal. Oppe fra venstre: Fredrik Kjær, Christian Rogstad, Ole Asbjørn Liland, Sturla Enersen og Jarle Rogstad. (Foto: Privat)

Oppsummering Høllen Futsal, sesongen 2019/20

  Redaksjonen
  12. feb 2020
  10:11
Av Jarle Rogstad, daglig leder/spiller/toppscorer i Høllen Futsal

Det begynner å bli noen år siden vi spilte i eliteserien sist, vi hadde derfor satt oss et klart mål om å bli seriemestere og nå playoff før årets sesong. De siste sesongene har vært mye nesten og vi har aldri klart å få nok kontunitet i laget til å prestere jevnt bra hele sesongen, i år skulle vi klare det og la offensive planer. 

Første runde ble spilt 14.desember i Ulefosshallen. Vi møtte fjorårets vinner (med nytt navn), Runar/Sandefjord futsal2 i første kamp. Det endte med et 6-1 tap etter at vi fikk 2 mål rett i fleisen iløpet av av kampens første minutter, ganske typisk Høllen. Men vi kunne ikke henge med hodet da vår andre kamp denne runden var mot Klyve, et av de andre lagene som hadde som mål å vinne serien. Det ble en opptur og vi visste for alvor at vi skulle være med i årets sesong. Klyve ble satt på plass med siffrene 3-7 og kampens store spiller var Fredrik Cafu Kjær med tre mål. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Så var det nytt år og vi reiste igjen til Ulefoss for to nye kamper, denne gangen mot Larvik Turn og Ulefoss. Vi hadde vært på jakt etter ny keeper i lengre tid og hadde endelig sikret oss signaturen til en av de store futsal keeperne på sørlandet, Magnus Larsen. Vi startet oppskriftsmessig med en kontrollert 6-1 seier mot Larvik, og hadde Ulefoss i kne med 3-1 ledelse da det fatale skjedde. Magnus blir skadet og vi må kaste en utespiller i mål. Magnus hadde vært enestående frem til dette og moralen i laget fikk seg en skikkelig trøkk. Vi var plutselig en mindre innbytter også og kollektivet til Ulefoss malte oss i stykker, det endte med 3-5 tap og kanskje enda verre, Magnus var ute for resten av sesongen. 

Lokaloppgjør
Etter to runder var det klart for det første lokaloppgjøret 14.januar mot Fyresdal på hjemmbane i Nygårdshallen. Det ble som det alltid blir når vi møtes, en kamp med masse temperatur og en jevn batalje. Kampen endte 3-3 og nå luktet det ikke seriemesterskap. 

Nest siste runde ble spilt i Nesjarhallen 25.Januar og nå var kun seier i begge kampene godt nok. Larvik Turn arrangerer alltid bra runder og det setter en ekstra piff på futsaltilværelsen med speaker i hallen. Vi hadde gjort en ny signering, Tonstad-Expressen Ole Asbjørn Liland hadde blitt Høllen Futsal-gutt siden Morten Dalene måtte bli keeper etter skaden til Magnus. Vi storspilte og slo først Runar 1-4 og deretter Klyve 7-2. Ole Asbjørn storspilte og Morten leverte varene som vikarkeeper. Det var da plutselig liv i drømmen om seriemesterskap og playoff. 

Kontrollert
4. februar var det nytt lokaloppgjør og denne gangen var kun tre poeng godt nok. Vi spilte kontrollert hele kampen og ledet men mot slutten kom nervene og det ble mer spennende enn det burde. Vi vant til slutt 3-2 og tok en etterlengtet seier i Nygårdshallen.

Da var rammene satt for siste runde, vi måtte vinne begge kampene mot Larvik og Ulefoss. Samtidig måtte vi ha litt hjelp og var avhengig av at andre resultater gikk vår vei. Første kamp mot larvik turn, ble aldri spennende men vi slapp inn to unødvendige mål som kunne kostet oss dyrt med tanke på at serien til slutt ble avgjort på målforskjell.

Så var det klart for det som for oss var en seriefinale, Høllen mot Ulefoss. Det ble akkurat så tett og jevnt som man kunne se for seg. Ulefoss har vært en tøff mostander i alle år og denne gangen var det dem som sto mellom oss og førsteplassen. Vi kriget til oss en 2-1 seier, etter en kamp der vi etter min mening var det beste laget. Men, vi kunne ikke juble for seriegull enda, Klyve kunne slå oss på målforskjell, dersom de vant siste kamp med mer enn 10 mål. Dette skulle jo normalt sett ikke vært mulig, men Fyresdal hadde manko på spillere og derfor skulle dette blir en thriller avslutning. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Ditlef Ueland under en turnering i Nygårdshallen for noen år siden. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

Seriemester
Fyresdal gjorde jobben, Klyve vant 11-1 og Høllen var dermed seriemester. Fyresdals mål ble for øvrig scoret av Jens Tønnesen Jernæs. Mulig overgangsmål før neste sesong? Vi har etter min mening vært det beste laget i divisjonen i år, vi slo tabelltoer Klyve klart i begge kampene og hadde Ulefoss på gaffelen i første kamp før vi fikk skade på keeper og de snudde. Når vi da reiser oss og slår dem i siste kamp og sikrer seriegullet så synes jeg det er fortjent. 

Jeg har lyst å takke alle motstandere for sesongen og uansett utfall i playoff gleder vi oss til ny sesong med futsal! Takker også våre fantastiske sponsorer som gjør Futsal satsing mulig, og håper dere vil hjelpe oss på veien mot å bli et etablert eliteserielag neste år dersom det blir opprykk. 

Nå venter playoff i Oslo, helgen 27.-29. mars. Klarer vi opprykk skal det ikke bli en reprise av vårt forrige eliteserie eventyr. Den gang ble det med en sesong i det øverste selskapet, men nå skal vi bruke de erfaringene vi gjorde oss og være bedre forberedt dersom det blir en realitet. 

Futsal er en tett og tøff form for fotball. Bildet er fra en turnering i Nygårdshallen for noen år siden. Her er artikkelforfatteren i svevet. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no