F.v. Pål Bjerketvedt (generalsekretær i NFF), Gunnar Engebu (Søgne), Elin Brufjell Engebu (Søgne), Nina Bakkejord Alfredsen (Søgne), Trond Alfredsen (Søgne) og Håkon Andersen (sponsorsjef i BAMA). (Foto: Norges Fotballforbund)

Søgne FK fortsetter som Eat Move Sleep-ambassadører

  Redaksjonen
  11. feb 2020
  14:56
Av Mari Stanisic Waagaard, Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund og BAMA satser videre på Søgne FKsom en av 38 ambassadørklubber for Eat Move Sleep. Denne helgen ble klubben invitert til Ullevaal Stadion for å delta på kick off for en ny sesong.  

- Vi er veldig glade for å ha med Søgne FK på laget i år også. Klubben har i flere år lagt ned en stor innsats for å gjøre Eat Move Sleep-verdiene til en naturlig del av hverdagen, og vi gleder oss til å følge Søgne FK videre i 2020, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.  

Han overrakte klubben beviset på at de er valgt ut som ambassadører for nok en sesong.  

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ødegaard hyller engasjementet 
- Jeg vil gratulere Søgne FKsom ambassadør for Eat Move Sleep. De har en viktig rolle i å fremme gode verdier og holdninger, så all honnør til klubben og alle de frivillige for arbeidet de legger ned og opplevelsen de skaper for barn og ungdom, sier landslagsspiller og Eat Move Sleep-ambassadør Martin Ødegaard. 

I følge helsemyndighetene bør folk bevege seg mer, spise mer frukt og grønt, og sove mer. Spesielt ungdom sover mye mindre enn anbefalt, 10.-klassinger sover i snitt én time mindre per døgn enn for ti år siden. 

Sunnere livsstil
- Det siste året har vi gjort flere positive endringer for å påvirke barn og ungdom til en sunnere livsstil. Det er flott å se at klubbens medlemmer støtter opp om de gode verdiene i Eat Move Sleep. I 2020 skal vi fortsette å motivere alle til å gå eller sykle til og fra trening og kamper, vi skal sørge for at det blir enda flere sunne alternativer i kioskene, og vi skal jobbe videre med å få de unge til å praktisere «ingen likes etter leggetid», sier Gunnar Engebu, Eat Move Sleep-ansvarlig i Søgne FK.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Bildet er fra et tidligere Eat Move Sleep arrangement på Søgne stadion. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

Han forteller at fjorårets Eat Move Sleep Cup var en suksess med nesten 250 lag, og de gleder seg stort til å arrangere årets cup 10.-11. oktober.  

Eat Move Sleep er kunnskap- og inspirasjonskonsept etablert av NFF, BAMA og EAT Foundation 

I 2020 skal det gjennomføres: 
  • 38 Eat Move Sleep fotballcuper over hele landet 
  • Cirka 55.000 jenter og gutter skal i aksjon 
  • 6.500 lag 
  • 25 tonn frukt og grønt  
  • 27.000 smoothies  
  • 35.000 fruktbegre

Gunnar Engebu er ansvarlig for arrangementet Eat Move Sleep og har, sammen med mange frivillige, travle dager før og under arrangementet. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no