Surt for MK, tapte 5-6: Fløy (k)orka mest til slutt

Publisert

Vi kunne like godt hentet frem en gammel klisjè-traver som tittel; «Null null, og bare tull». Sånn sett ble det jo bare ennå mer tull, spedd på med masse tøys, ser man kampen mellom MK og Fløy under ett i Idrettsparken i Mandal lørdag. De sagnomsuste gummikulene på kunstgress var erstattet med kork granulat, og ispedd kraftige regnskyll i forkant gjorde det underlaget vanskelig, spesielt for Fløy-spillerne som samlet sett nok både skled og krøp mest der ute på kunstgresset.
Ledet tidlig
Og apropos tull og tøys; Elleve scoringer (6-5 til Fløy) straffespark, gule og ett rødt kort (til MK), selvmål med ei bakoverheading, tabbemål av Fløy-keeper etter pause. For de litt forfrosne publikummerne ble det jo litt underholdning. Elleve mål i en fotballkamp er jo ikke hverdagskost, selv på en helgedag.
MK var mest hissige med 1-0 til de grønne, som ble til 2-0 før det var spilt 10 minutter. Eliteserie-ettertraktede Joacim Holtan la først en stikker til den første, så ordnet han ei scoring selv, og utover og frem mot hvilen var han en trussel mot et Fløy-lag som hadde sin fulle hyre med å forstå seg på hans varierte manøvre. Han gikk ut til pause, og da MK  fikk en spiller utvist etter noen minutter ute i 2. omgang, trodde nok de fleste at løpet var kjørt. Nei da, vertene økte likegodt til 5-3, men så sa det stopp.
Surt for MK
Å banke MK 7-0 i siste hjemmekamp i høst på øya, var gøy nok, men å reise fra Mandal med stygge sifre, selv i en treningskamp, ville de ikke. Det ble redusering, det ble utlikning til 5-5, og rett før dommeren blåste av ble det 6-5 til de blå-hvite.
Sikkert litt surt for MK, men uten en leken Holtan etter hvilen, og ett tidlig rødt kort, stod de kampen nesten ut, og kunne ikke forhindre Fløys to siste «pirkemål», det avgjørende ved Sander Bergan som stusset ballen inn nede ved stolperoten.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Noen publikummere hadde tatt turen til Idrettsparken i Mandal lørdag. (Foto:Arild Hansen).
IK Start
Fløy manglet et par av de faste spillerne i de bakre rekker, og byttet litt  utover i kampen. Fredag kommer Start på besøk til øya. Hvilket lag de mønstrer, må man vente med. Og det må man nok sikkert vente med også hos Fløy. Enkelte skader må nok pleies i dagene som står for tur.
- Ei grei gjennomkjøring, et vanskelig underlag og mange mål, konkluderte Vidar Røsstad etter kampen.
Han tok turen til Mandal som representant i Fløys sportslige utvalg.
For Fløy scoret Dardan Dreshaj (2), Sebastian Fredriksen 1, Lasse Sigurdsen 1, Henrik Dahlum 1, og Sander Bergan 1.
Sist oppdatert 09.02.2020 klokken 10:32 av Nicolai Prebensen
Slik så skoen ut til Fløys oppmann Hugo Thoresen før kampen. Han valset rundt på banen ei god stund i forkant. Nei da, han har ikke tråkket i ei maurtue, det er bare kork fra underlaget. (Foto: Arild Hansen)
Vidar Røsstad i Fløys sportslige utvalg tok turen til Mandal. (Foto: Arild Hansen)