Jan Egil Norheim (t.v.) og Leif Arnesen i Fløy IL kan ikke noe annet enn å smile når de presenterer tallene fra fjorårets Sør Cup. (Foto: Arild Hansen)

Sør Cup bare vokser og vokser: God butikk for Fløy IL

  Arild Hansen
  08. feb 2020
  10:21
I fjor var det 20-årsjubileum for det som i sin tid startet som Color Line Cup. En fotballturnering som kjapt ble kjent i de nærmeste kretser. Etterhvert ble cupen en «snakkis» i hele sør-Norge, i de nære utland, og ikke minst blant lagene som Fløy hjelper nede i Ecuador.

Fotballklubbene Donn og Vindbjart kom med årene med som arrangør, og selv om det er klubben fra øya som «eier» det som er blitt Sør Cup, skaffer de tre klubbene til veie rundt 16.000 dugnadstimer. Bare på øya jobbes det 5.500 timer i forkant, under og etter cupen. 500 personer er i sving på Flekkerøy i slutten av juni hvert eneste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Da Color Line Cup så dagens lys for 20 år siden, satt Fløy igjen med rundt en halv million kroner. 

Onsdag ble fjorårets tall lagt på bordet, og de viser følgende: 

Etter cupen i 2019 sitter Fløy igjen med 1,1 million i dugnadskompensasjon, samt 250.000 kroner i utbytte.

3,6 millioner
Totalt sitter de tre klubbene igjen med 3.6 millioner kroner, og innad i Fløy fordeles pengene mellom juniorfotballen, seniorfotballen. håndballavdelingen og det daler noen tusenlapper ned i løypene til Fløy Ski. I tillegg brukes det midler fra en felles pott til diverse utgifter, inkludert et forprosjekt til en nytt klubbhus ute i Lindebøskauen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
7.500 deltok i Sør Cup i 2019. (Foto: Marius Kjørvik Joansen).

- Joda, Sør Cup vokser jo litt for hvert år, og når man ser på både antall dugnadstimer og ikke minst hva disse innbringer i kroner og øre, er det et verdifullt arbeid som legges ned, sier Fløys hovedformann Leif Arnesen og Jan Egil Nordheim.

Det er Nordheim som styrer med det meste av økonomien i Fløy.

Sør Cup er en fotballturnering for spillere i alderen åtte til 19 år. 7.500 personer deltar. (Foto: Marius Kjørvik Johansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no