Sindre Tveitens egenvideo.

Sindre fra Søgne på 8. plass i sin første WC-finale i USA lørdag kveld: - Æ er sykt fornøyd

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  01. feb 2020
  20:30
Oppdatert lørdag klokken 20.30
Sindre Tveiten endte på en flott 8. plass i sin første WC-finale i slopestyle i Mammoth California lørdag kveld. 

I en konkurranse preget av flere fall kjørte Sindre inn til en 6. plass i sitt første run. I siste run skar han ut før det siste hoppet og klarte ikke å forbedre resultatet. Han ble forbigått av to konkurrenter og endte på en 8.plass i det som var hans første finale i et WC-renn. Etter kvalifiseringen fredag lå Sindre på en 10. plass. 

Sindre ble med dette også best av de tre norske kjørerne som var kvalifisert for finalen. 

Under en hektisk ettermiddag i USA sier Sindre i en kort kommentar til N247 at; «Det er min beste prestasjon noen gang, og æ er syyykt fornøyd.»

Tidligere lørdag:
Søgne-gutten Sindre Tveiten er for første gang klar for WC-finale i det direktesendte snowboardrennet fra Mammoth California. Finalene sendes direkte på NRK-TV fra klokken 19.30 lørdag. 

Sindre bodde i Søgne til han var åtte år, og har siden bodd på Hovden hvor han har gått på skigymnas og har hatt anledning til å perfeksjonere seg innen sporten.

- Målet mitt er å kunne leve av sporten om noen år, og jeg har et sterkt ønske om OL-deltagelse i 2022. Fram til da håper jeg å opparbeide meg et navn innenfor sporten og jeg ønsker å fortsette å konkurrere på høyt internasjonalt nivå og komme inn på landslaget, sa Sindre til N247 da han sist sommer fikk tildelt idrettsstipend på 50.000 kroner fra Sparebanken Sør.

- Mye reising
- Siden den gang har han reist veldig mye og var først en tur til New Zealand hvor han etter en treningsperiode var en plass fra å kvalifisere seg til finalen i New Zealand Wintergames, forteller Gro Irene Skjellanger til N247. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Etter oppholdet på New Zealand har Sindre, som er tatt ut på det norske rekrutteringslandslaget, deltatt på flere treningssamlinger. Her hjemme vant han sesongens første Norgescup på Vierli ved Rauland i januar. Han har deltatt i Laax Open i Sveits og kom til semifinalen i italienske Seiser Alm. 

- Rolig før finalen
- Nå er han i California, og i kveld kjører han sin første WC-finale i konkurransen i Mammoth etter å ha blitt nummer fem i sitt kvalifiseringsheat, sier Skjellanger.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Sindre Tveiten bor og trener på Hovden. Dette bildet er fra det Sindre kaller «en vanlig dag i bakken». (Foto: Privat).

Skjellanger, som er Sindres mor, og far Arne Tveiten, forteller at de nylig har vært i kontakt med Sindre som virket ganske rolig med tanke på at han skal ut i en finalerunde i kveld. 

- Ja, han var veldig rolig, men noen konkurransenerver er nok ute og går, sier hun om 21-åringen fra Søgne og Hovden. 

- Beste plassering
- Jeg ligger på 67. plass på verdensrankingen før denne konkurransen og har mulighet til å klatre høyere hvis jeg lander et run (omgang). Dette blir uansett min beste verdenscupplassering noen gang. Det kan ikke bli dårligere enn 16. plass, sa Sindre selv fredag kveld etter å ha kvalifisert seg til finalen på 10. plass i konkurransen i Mammoth.

Konkurransen sendes på NRK 3 fra klokken 19.30 lørdag. 
Sist oppdatert 01.02.2020 klokken 22:23 av Nicolai Prebensen

- Målsettingen er deltagelse i WC, etter hvert landslagsplass og OL-deltagelse i 2022, sa Sindre Tveiten til N247 da han mottok Sparebankes Sørs idrettsstipend sommeren 2019. Etter lørdagens prestasjon sier Sindre til N247 at han er "syyykt fornøyd" (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no