Espen Halvorsen og tegneren Mathias Dønnestad har i samarbeid med miljødirektoratet skrevet og tegnet en barnebok (innfelt) om forsøpling. (Foto: Petter Emil Wikøren, Lindesnes)

Skrev barnebok om forsøpling: - Har allerede fått bestillinger fra Oslo

  Nicolai Prebensen
  27. jan 2020
  11:14
Espen Halvorsen fra Songdalen og Mathias Dønnestad fra Søgne har i samarbeid skrevet en barnebok om forsøpling. Det er Dønnestad som har laget illustrasjonene som er sterke og enkle å forstå.

Boken «Bare en brusboks» er trykket i 1.000 eksemplarer og er tenkt distribuert til barnehager i hele Agder.

Det var Lindesnes som først omtalte saken.

- Vi har jobbet med denne boken i ett år, og sist onsdag var den ferdig trykket. Målet med boka er å nå ut til barn i alle aldre og den dreier seg om et barn som belærer sin far om konsekvensene av forsøpling, spesielt rettet mot dyr, sier Halvorsen til N247 mandag formiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han oppfordrer alle barnehager om å ta kontakt slik at han kan få distribuert boka til de barnehagene som har lyst på ett eksemplar.

- Jeg håper på en ny generasjon som kan lære de eldre. Barna som kommer hjem fra barnehagen bør ikke være redde for å ta ting opp hjemme. Vi voksne har tross alt mye å lære av de små, sier han til Lindesnes.

Barneskole
- Jeg har allerede fått bestilling fra en barneskole i Oslo, og viser det seg at flere ønsker boken må vi vurdere å trykke opp flere. De første 1.000 eksemplarene er produsert og trykket med støtte fra miljødirektoratet og distribueres gratis, fortsetter miljøvernforkjemperen.

I «Bare en brusboks» viser forfatteren blant annet hvor lang tid det tar for en brusboks å brytes ned i naturen.

- Det tar 200 år, en fiskesene 600 år. Det er slike kunnskaper jeg ønsker å formidle til barn, sier Halvorsen som er sikker på at slike opplysninger vil være nytt for mange foreldre.
Sist oppdatert 27.01.2020 klokken 11:31 av Jon Aamodt

En av mange tegninger i boka som forklarer problemet med forsøpling i naturen. (Foto: Bilde fra boken "Bare en brusboks".)

En av mange tegninger i boka som på en enkel måte forklarer problemet med forsøpling i naturen. (Foto: Bilde fra boken "Bare en brusboks".)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no