Kaldt på flotte Moseidmoen: Fløy vant 5-1, i kortbukser

Temperaturmåleren viste rundt femten av de varme i sola ute på øya midt på dagen. Noen timer senere, og sånn rundt klokken 18.00 og kampstart, hadde den krøpet ned til fire, men det kjentes rundt nullpunktet for de tre fire håndfulle tilskuerne som trosset det sure været på et glitrende Moseidmoen kunstgress tirsdag kveld. De var selvfølgelig like spente på hvilke spillere som fantes i troppene til Fløy og Vindbjart nå som kalenderen har bikket over til 2020.
-Vi har et ungt lag i år, så dette blir spennende, sa Vindbjart-trener Steinar Skeie før kampen.
Og Fløy da;
- En fin gjennomføring, og det ble jo ei sånn tålig grei andre omgang, der vi får mer grep på spillet, og i tillegg scorer fire mål. Meningen med slike kamper så tidlig er jo å la alle spillerne forsøke seg, sa Fløy-trener Nikola Trajkovic
Så sant som det er sagt. Fløy mikset veldig mye fra den første til den andre omgangen, og alle spillerne fikk i mer eller mindre grad forsøkt seg.
I det sure været stilte like godt mange av spilleren i korte spillershorts, slike de løper i etter ballen når vi snakker om jakten på poeng.
Friskeste
Men pytt, hjemmelagets spillere, som igjen skal friste tilværelsen i 3. divisjon kommende sesong, var de friskeste før pause, selv om gjestene fra øya tok ledelsen ved Dardan Dresjai, som forfulgte et fremspill, og som var kjappere enn Vindbjart-backen og satte ballen pent i mål. Ser man bort fra et par spede skuddforsøk, var det det eneste Fløy hadde å vise til i de første 45 minuttene.
1-1 ble det etter at to-tre Vindbjart-spillere fikk stå mutters alene på bakerste stolpe etter et frispark, og Sondre Nordhagen kunne putte ballen enkelt i mål.
Overtok spillet
Etter hvilen skiftet kampen bildet. Fløy overtok spillet, 2-1-ledelse kom ved midtstopper Matei Dekovic som headet pent i nettet etter et innlegg. Så ble det like godt 3-1 etter at Lasse Sigurdsen leverte et skreddersydd fremspill til Sebastian Fredriksen som scoret like pent. Så ble det 4-1 ved Kai Apeland, og 5-1 ved Anders Hella, og da var det like godt at dommeren lot spillerne løpe til en varm dusj, og de få fremmøtte kunne komme seg hjem og finne husvarmen.