Fagsykepleier Åshild Pettersen og leder i helseutvalget, Anja Ninasdotter Abusland (Sp) inne i laboratoriet i legevakta på Tangvall. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Vil møte kjente leger her også

  Nicolai Prebensen
  14. jan 2020
  16:49
- Det er også leger ved Søgne Legesenter som skal være legevaktsleger her i de nye lokalene på Tangveien på Tangvall fra og med onsdag, sier fagsykepleier Åshild Pettersen til N247 tirsdag ettermiddag.

I den siste tiden har hun og sykepleierkollega Irene Stålesen jobbet nærmest døgnet rundt med å klargjøre legevaktslokalene til åpningen førstkommende onsdag klokken 12.00.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det har vært mye folk på jobb siden den 15. oktober i fjor da det ble vedtatt at det var her den nye legevakta skulle bygges. Håndverkere, ansatte og teknisk personell har jobbet mye for å få dette til, og jeg må si på rekordtid. Fra disse lokalene stod tomme til de onsdag er klare til å ta i mot pasienter fra hele storkommunen, har det kun gått tre måneder, helt nøyaktig. Det synes jeg er imponerende, sier prosjektleder Øyvind Haarr til N247 under ett døgn før åpningen.

På «visningen» var også leder av helseutvalget, Anja Ninasdotter Abusland (Sp) til stede og hun understreket at Kristiansand legevakt Tangvall er en legevakt for alle. 

Enstemmig
- Dette bygget ble etter politisk behandling enstemmig vedtatt lagt hit. Denne legevakta vil kunne avlaste legevakta på Eg hvis det skulle toppe seg eller bli andre problemer der inne. Legevakta er et vel så godt fullverdig tilskudd til legevakta på Eg og er utstyrt helt likt den eksisterende vakta inne i Kristiansand, sier hun.

- Vi vet at kapasiteten i Kristiansand av og til er sprengt og da vil vi kunne sende publikum hit, sier hun videre.

Ansatte og prosjektleder Haarr er spent på dagen i morgen og dagene som kommer.

Tålmodige
- Det er viktig å understreke at dette er ei legevakt. Legesenteret på Tangvall vil bestå akkurat som det har vært, det er kun legevaktstjenestene som flyttes hit til Tangveien. Vi vet at det har vært en del venting på telefon 116117, og det beklager vi. Vi ber bare publikum være litt tålmodige og gi oss en sjanse. Ring legevaktsnummeret før du dukker opp, på den måten kan vi sende deg som pasient der det er best for deg som pasient, sier Åshild Pettersen videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Fagsykepleier Åshilde Pettersen og sykepleier Irene Stålesen er etter mye arbeide de siste ukene klare til å ta i mot publikum på den nye legevakta på Tangvall, fra og med onsdag klokken 12.00. (Foto: Nicolai Prebensen).

Den nye legevakta er innredet med pasientmottak, venterom, akuttrom samt legekontor og personellrom.

Ambulanse
Om og når det kommer en stasjonær ambulanse tilknyttet legevakta kan ikke prosjektleder Haarr svare på nå.

- Det kommer en interpellasjon fra Pensjonistpartiet i neste bystyremøte og da blir den saken diskutert. Frem til nå har vi hatt mer enn nok å gjøre med å få dette bygget operativt, sier han.

Avdelingsleder Solfrid Rike, leder i helseutvalget Anja Ninasdotter Abusland (Sp) og enhetsleder Liv Solveig Torsøe ved inngangen til den nye legevakta på Tangvall tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no