Både skarven og vi kan forvente en fortsatt mild vinter her sør. (Foto: Nicolai Prebensen)

Mildværet fortsetter i hele langtidsperioden

  Nicolai Prebensen
  05. jan 2020
  16:34
Vi kan fremdeles se langt etter vinteren her sør. Meteorologenes prognose for de neste 10 dagene viser temperaturer som søndag, mellom fem og åtte grader på dagtid helt frem til torsdag 14. januar.

Mandag og tirsdag får vi noe regn, men det er ikke ventet store nedbørmengder. Onsdag skal vi få noe sol, mens det torsdag skal komme en del nedbør i form av regn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Resten av perioden sier prognosene at vi får «på og av» vær med noe sol, overskyet og enkelte regnbyger. Det er ikke meldt om sterke vinder i perioden.

Danske meteorologer har sitt «sæsongvarsel» (tre måneder frem) og skriver at været som vi har i den første uken av 2020 vil fortsette de neste to ukene. 

- Mot månedsslutt er det tegn til at et høytrykk vil bygge seg opp nord for Danmark, noe som vil gi en tilstrømning av kaldere luft fra nord. Det vil gi mulighet for enkelte snøbyger uten at det er utsikt til en klassisk vinterkulde i perioden. Temperaturene ventes å ligge litt over normalen for januar, og nedbørsmengdene omtrent som normalt, skriver langtidsmeteorolog Lisette Grenbom i Danske Meteorologiske Institut.

Det blir mildt og snøfritt helt frem til månedsskiftet, skal vi tro langtidsmeteorolog Lisette Grenbom i Danske meteorologiske Institut. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no