Greipstad-herrene rykket opp til 5. plass i 4. divisjon etter lørdagens seier mot Våg/Fløy (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Seier for Greipstad-herrene

  Shayan Jalilian
  04. jan 2020
  16:49
Greipstad – Våg/Fløy 28-23 (9-11) – Herrenes 4.divisjon, Nodelandshallen.

Lørdag ettermiddag tok Greipstads herrelag imot Våg/Fløy til 4.divisjonskamp i Nodelandshallen. I forkant av kampen lå de blåkledde fra Songdalen på 7.plass med ni poeng, mens bortelaget lå et trinn nedenfor på en 8.plass med syv poeng, med en kamp mindre spilt. Derfor lå alt til rette for en jevn og intens kamp mellom to jevngode lag hittil i sesongen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Åpningsminuttene av kampen var preget av to lag som ikke fikk skuddene til å sitte. Før fem spilte minutter hadde allerede bortelaget truffet stolpen ved tre anledninger, mens Greipstad også hadde flere upresise avslutninger. På stillingen 6-3 skulle det ta litt fyr i kampen. Sindre Breland på Greipstad rev en Våg/Fløy-spiller overende på en kontring og ble vist det røde kortet. Det satte hjemmelaget i en vanskelig situasjon, som med utvisningen ikke hadde en eneste spiller på benken. Det skulle vise seg å bli tungt, og Våg/Fløy snudde 3-6 til 9-11 som ble resultatet da lagene gikk til pause.

- Strengt
- Det var kjipt at vi mistet Sindre så tidlig i kampen. Det er ikke noe man får gjort noe med i etterkant, men jeg synes det kortet var strengt dømt. Det hadde holdt med en to-minutter. Uansett så måtte vi ta tak, siden vi ikke kunne fullføre kampen uten innbyttere. Derfor hentet vi inn en G16-spiller som i utgangspunktet var skadet, men når hans mor ringte hadde han intet annet valg enn å møte opp, sa en smilende lagleder og spiller, Nils Erik Heggland Sunde.

I andreomgangen nektet Greipstad å gi opp, og åpnet med å hente inn 9-11 til 12-12 allerede før fem minutter av omgangen var spilt. Lagene fulgte hverandre tett gjennom store deler av omgangen, men da det gjenstod rundt tolv minutter av kampen var det bortelagets tur til å få en utvisning. De pådro seg også et par to-minuttere som ga de blåkledde fra Songdalen en stor mulighet til å stikke av gårde med seieren. Akkurat det gjorde de også, og vant til slutt kampen 28-23 foran de fremmøtte som ble servert god underholdning denne lørdagen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Vi hentet inn en G16-spiller som i utgangspunktet var skadet, men når hans mor ringte hadde han intet annet valg enn å møte opp, sa en smilende lagleder og spiller, Nils Erik Heggland Sunde. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

- Det så veldig mørkt ut en stund. Vi hadde få spillere før kampen startet, og hadde bare en spiller på benken. Jeg var selv litt skadet, men måtte inn å bidra. Det er ingenting å si på innsatsen til disse spillerne, og jeg vil gi hyllest til de yngre som virkelig tok tak i kampen i dag. Det er en helt fantastisk følelse å stå igjen som vinnere av denne kampen, var oppsummeringen til en stolt Sunde. 

Hjemmelagets toppscorer ble Petter Collin Nygård med syv mål. Sander Kristiansen scoret seks.

5. plass
Etter dagens seier avanserte Greipstad opp til en 5.plass på tabellen med elleve poeng. De har notert seg for fem seire, en uavgjort og fire tap etter ti spilte kamper, og er i skrivende stund fem poeng bak serieleder KSI. 

Neste kamp for Greipstad er borte mot Øyestad 2 i Nedeneshallen 12.januar, før de skal spille to kamper på to dager mot Otra og Søgne i henholdsvis Otrahallen og Nodelandshallen 25. og 26.januar.
Sist oppdatert 04.01.2020 klokken 17:26 av Nicolai Prebensen

Greipstad har notert seg for fem seire, en uavgjort og fire tap etter ti spilte kamper, og er i skrivende stund fem poeng bak serieleder KSI. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no