Live (6 år) synes det var gøy å lage kunst, men tenker ikke på en karrière som kunstner. (Foto: Jon Aamodt)

Vernissasje på Langenes: - Tenker ikke å bli kunstner

  Jon Aamodt
  05. des. 2019
  19:40
Torsdag ettermiddag var foreldre, besteforeldre og andre foresatte og venner invitert til førsteklasses vernissasje på Langenes skole. Førsteklasses i dobbelt forstand, det var skolens førsteklasse som inviterte, og vernissasjen med innlagte sangnumre, var også førsteklasses.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Gjestene ble tatt imot med juleinspirert sang, før snoren ble klippet og kunstutstillingen åpnet. (Foto: Jon Aamodt).

- Tenker ikke å bli kunstner
Live er seks år og en av elevene i førsteklassen på Langenes. Hun forteller at det har vært gøy å lage kunstverkene, og sier videre at hun ikke har brukt så lang tid på arbeidet. 

- Først malte jeg hele arket sort, etterpå har jeg brukt svamp. Jeg har klippet og limt oppå det sorte, forteller Live og viser frem det flotte bildet med flere trestammer. 

Hun forteller også at hun ar fargelagt et flott kunstverk hvor en snømann er hovedmotivet, men på spørsmål om kunst kan være en karrièrevei i fremtiden svarer seksåringen at det tror hun nok ikke. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Støtte til SOS Barnebyer
- Det er en «omvendt julekalender» til støtte for SOS Barnebyer klassen er med på. Elevene kan gjøre småjobber hjemme, og gi betalingen de får i en bøsse vi har i klasserommet. Her på kunstutstillingen har elevene laget tre bilder hver, og de selger vi nå for ti kroner stykket. Også disse pengene går til SOS Barnebyer, sier klassens lærer, Tiril Imeland til N247 torsdag kveld.

Kort tid etter åpningen torsdag kveld var klasserommet med kunstutstillingen fylt til trengsel av kunstnerne og dere gjester. Etter interessen å dømme blir nok samtlige bilder revet bort innen kort tid, og SOS Barnebyer kan se frem til en hyggelig julegave fra små kunstnere på Langenes skole. 

Lærer Tiril Imeland åpnet kunstutstillingen på Langenes skole sammen med elevene i første klasse. (Foto: Jon Aamodt)

Kunstverkene var til salgs, og inntektene går til SOS Barnebyer. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no