Det var dette synet som møtte guttene da de låste seg inn i eneboligen på Sanden lørdag ettermiddag. (Foto: Privat)

- Det er vel første og siste gangen jeg får oppleve dette

  Nicolai Prebensen
  03. des. 2019
  21:28
Lørdag ettermiddag skulle sønn til Rune Hægeland samles med noen venner på Sanden i Høllen for å se TV. Jesper, "Diddi" og Gabriel låse seg inn i huset og fikk seg en real overraskelse. Midt i kjøkkenet, oppå et grytelokk, satt ei svær kattugle og så på de tre guttene. 

Hvordan ugla hadde kommet seg inn ante de ikke, og gode råd var dyre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Far til en av guttene ble ringt opp, og Rune Hægeland fra Åros «rykket» de få kilometerne til Høllen og eneboligen på Sanden.

- Da jeg kom frem hadde ugla begynt å flytte på seg og fløy noe forvirret rundt i kjøkkenet og i stua. Redningen for guttene, som var litt skremt over den kraftige fuglen, ble et pledd som ugla fløy inn i. Fuglen landet på gulvet, og jeg fikk tak i den med bare nevene. Jeg kan forsikre deg om at at den fuglen har kraftige klør, sier Hægeland til N247 tirsdag og legger til at han neppe kommer til å oppleve lignende igjen.

Fotografering
Etter den litt dramatiske fangsten var det jo tid for litt fotografering før en lykkelig ugle fikk friheten tilbake utendørs.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Rune Hægeland med ugla han fanget med bare hendene i eneboligen på Sanden i Søgne lørdag ettermiddag. - Det er vel første og siste gangen jeg får oppleve dette, sier han til N247. (Foto: Privat).


- Med en gang jeg slapp den utenfor huset forsvant den hurtig og virket kjempeglad for å få luft under vingene, bokstavelig talt, fortsetter Hægeland.

Han sier videre at det er andre som har fortalt han at det er ei kattugle.

Skorstein
- Jeg har ikke veldig god greie på ugler, men det var en stor fugl i alle fall. Det var tydelige spor etter ugla i skorsteinen så det er stor sannsynlighet for at den har kommet ned gjennom pipa. Den kan jo ha trodd at det var en hul trestamme hvor ugler ofte har tilhold, avslutter han og sier lattermildt at alle kom uskadd fra hendelsen.

Her er kattugla på flytur inne i eneboligen på Sanden i Høllen lørdag ettermiddag. (Foto: Privat)

Rune Hægeland med full kontroll på kattugla etter jakten inne i eneboligen på Sanden i Høllen lørdag ettermiddag. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no