Lørdag kveld har Silje merethe Fossnes verdenslansering av flere egenproduserte produkter. Lanseringen foregår i et lukket arrangement på Christianholm Festning i Kristiansand. (Foto: Nicolai Prebensen)

Har kokkelert for Vladimir Putin, nå lanserer Silje et columbi egg verden over

  Nicolai Prebensen
  25. jan 2020
  19:06
Lørdag kveld står Silje Merethe Fossnes på scenen på Christianholm Festning og lanserer sitt columbi egg for en hel verden. Dette foran svært mange berømtheter både innenfor og utenfor yrket hennes.

Sent io 2016 lanserte hun boken «Elsk mat, Elsk mer» som ble en suksess. 

Tidligere i høst fikk Silje Merethe en telefon fra en mann som leder millioner av mesterkokker verden over. Han heter Thomas Gugler og er president i World Association of Chefs’ Societies. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Kan du ta med deg to kokker, sette dere på flyet og komme til meg i palasset for å lage mat til kongen av Saudi Arabia, kronprinsen og president Vladimir Putin?

- Jeg svarte selvfølgelig ja, og tok med meg Carl Jørgen Fjermeros og Espen Backstrøm, begge fra Kristiansand, og dro dagen etter. Det er jo fantastisk å få en slik telefon. Opplevelsen var helt fantastisk, det ble en tur senere også, og jeg skal snart ned igjen, forteller Fossnes få dager før hun skal lansere et produkt som burde vært funnet opp for flere tiår siden.

Knivslire
- Jeg kom i kontakt med Gugler i forbindelse med dette produktet jeg lanserer nå. Jeg har søkt patent og produksjonene er nå i gang. Det dreier seg om en knivslire for kjøkkenkniver. Dette er ikke en vanlig knivslire. Det spesielle med den er at kniven blir desinfisert når kokken setter den i slira. Det følger med pads med desinfeksjonsmiddelet som renser knivene. Beltet har også flere finesser.

Fossnes forteller at hun i tillegg til selve knivslira har produsert et belte som er tilpasset et kokkeforkle i 100 prosent bomull som er sikrere mot varme enn de tradisjonelle forklene og smelter ikke inn i huden om de skulle bli utsatt for sterk varme. Fordelen er at forkle kan rives av kroppen på svært kort tid om noe skulle skje takket være trykknapper, alt en idé fra Silje selv. 

Leter
- Snekkere for eksempel, har alltid hammeren i beltet. Da vet de hele tiden hvor den er. Kokkene har per i dag ikke knivslire og av egenerfaring leter jeg mye etter knivene når jeg er på kjøkkenet. I tillegg må jeg vaske de ofte, og særlig når de forsvinner og andre kokker har «lånt» knivene mine. Da må en grundig vask til og det tar tid. Nå kan jeg tørke av kniven sette den i slira og den blir 100 prosent ren på et øyeblikk, forteller hun. 

Hun vil gjerne snakke litt mer om samarbeidet med Gugler og forteller at da han så knivslira, spurte han henne om hvorfor dette ikke var funnet opp før.

- Sist gang jeg var nede hos ham var vi 33 kokker fra hele verden som kokkelerte blant annet for presidenten i India. Den 29. oktober ble jeg også tildelt, som en av 33 kokker i verden, Plaque of Fame, fra selveste Gugler. Det var stort og den medaljen og diplomet henger på æresplassen her hjemme på Vaglen, fortsetter hun.

Fossnes er tydelig stolt av høstens opplevelser og som hun selv sier;

Artikkelen fortsetter under bildet.
Silje Merethe lanserte i 2016 boken «ELSK MAT, ELSK MERE». Dette bildet er tatt i forbindelse med lanseringen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

- Saudi Arabia er jo ikke kjent for kvinners frihet, og jeg er garantert den første norske kvinnelige kokken som har laget mat på palasset i Saudi Arabia, sier hun.

Fossnes går hardt ut med sine nye produkter.

- Jeg går ut internasjonalt med en gang, og har allerede en venteliste på knivslira. Hele 24.000 personer følger meg på Linkedin og jeg har til nå fått bestillinger fra 24 land. Ideen kom i 2014 og jeg har siden gått «svanger» med prosjektet. Nå slippes det og jeg er selvsagt spent. Går dette bra vil flere versjoner komme og sortimentet vil også utvides til blant annet også å gjelde større kniver.

- Jeg kommer neppe til å stå fulltid på et kjøkken igjen, hvis ikke jeg må. Jeg håper at dette går bra og med god hjelp av blant annet Innovasjon Norge og boka «ELSK MAT, ELSK MER» var i grunnen startskuddet for Bon Vivant som selskapet mitt heter. Det satte i alle fall i gang en liten pengestrøm som har gjort meg i stand til å utvikle dette utstyret, avslutter hun.
Sist oppdatert 25.01.2020 klokken 19:09 av Nicolai Prebensen

Dette forkleet i skinn er et av flere produkter Silje lanserer lørdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no