Brannen ved Lundeelva lørdag morgen. Video: John Andreassen

Brannene: - Saken har høy prioritet

  Nicolai Prebensen
  25. nov. 2019
  14:02
- Vi har grunn til å frykte at brannene i den siste tiden er påsatt, og vi har derfor satt på rikelig med ressurser for å få løst saken, sier fungerende lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Harald Hollerud til N247 mandag formiddag.

Det var fredag like etter klokken 20.00 meldingen kom om at en båt stod i full fyr i Lundeelva, noen hundre meter vest for Lunde. Brannen førte til at fortøyningene ble ødelagt, og båten begynte å drive nedover elva.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Båten var i full fyr da vi ankom, og fortøyningene ble ødelagt av brannen. Båten begynte å drive nedover elva, og vi var en stund bekymret for at andre båter kunne bli skadet, sa stasjonssjef Jarle Danielsen ved KBR Søgne og Songdalen til N247. 

Han fortalte videre at båten stoppet ved noen trær og ble liggende i ro, men sank etterhvert på grunn av skadene.

Ny brann
Lørdag morgen gikk alarmen igjen da beboere langs Lundeelva meldte fra om at en sjøbod på vestsiden av Lundeelva var overtent. For tre uker siden brant det i to ubebodde eneboliger, i den gamle presteboligen på Lunde og i en enebolig på Langenes.

- Vi kan langt på vei avkrefte at de personene som for en tid tilbake ble arrestert etter en ildspåsettelse i Farsund, kan settes i sammenheng med brannene i Søgne eller andre steder i Agder, fortsetter Hollerud (bildet).

Han sier at det kan være en sammenheng mellom brannene i Søgne.

- Ingen mistenkte
- Vi har per i dag ingen mistenkte etter disse brannene, men har satt store ressurser på sakene, og de har høy prioritet hos politiet. Akkurat nå er flere etterforskere ute i bygda og gjør undersøkelser. Vi håper at publikum tipser oss om de vet noe, eller har sett noe som eventuelt kan føre oss til en gjerningsperson eller personer, avslutter Hollerud.
Sist oppdatert 25.11.2019 klokken 14:03 av Nicolai Prebensen

- Brannene i Søgne har høy prioritet, sier fungerende lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Harald Hollerud. (Foto: Roar Tolfsen, arkiv)

For tre uker siden brant en ubebodd bolig på Langenes ned til grunnen. Denne og tre andre branner den siste tiden etterforskes av politiet. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no