Spreke sjetteklassinger ved Langenes skole sammen med lærer Sidsel K. Hornnæss og ordfører Jan Oddvar Skisland. (Foto: Jon Aamodt)

Langeneselever best i år igjen

  Jon Aamodt
  25. nov. 2019
  12:30
For andre år på rad har elevene ved 6. trinn på Langenes skole gått helt til topps blant Søgne-skolene i den årlige konkurransen «Beintøft». 

Hele 143 klasser i Vennesla, Birkenes, Kristiansand, Søgne og Songdalen har deltatt i årets konkurranse, og sjette trinnet ved Langens skole oppnådde 2.390 av 2.400 mulige poeng. De er med denne poengsummen blant de aller beste klassene i hele regionen, og som i fjor, da de samme elvene gikk på femte trinn, er klassen også i år den aller beste i Søgne kommune. 

2.000 kroner til klassekassa
Mandag fikk elevene det synlige beviset på bragden da ordfører i nye Kristiansand, Jan Oddvar Skisland og Arne Otto Iversen fra Klimaalliansen besøkte skolen. 

- «Beintøft» handler om at elevene skal gå eller sykle til skolen. I tillegg inneholder konkurransen ulike ukesoppdrag relatert til klima og miljø. Målet med konkurransen er å redusere biltrafikken slik at en får sprekere og mer opplagte elever, en tryggere skolevei, og ikke minst minskede utslipp av klimagasser. Kampanjen bidrar hvert år til at anslagsvis tre tusen barn i Kristiansandsregionen oppdrar forelde til å redusere bilbruken, sier Iversen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Langeneselevene har vært flinke både til å gå og sykle til skolen og til å utføre alle de ulike ukesoppgavene som følger med i konkurransen, sa han videre i sin introduksjon på Langenes skole før ordføreren overrakte gavesjekk og fotball til klassen. 


- Kjøpe pizza
Klassens lærer Sidsel K. Hornnæss forteller at hele klassen har vært utrolig flinke til å motivere hverandre gjennom hele året, og er ikke overrasket over at klassen har gått til topps i Søgne to år på rad. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Kjøpe pizza, var det unisone svaret ordføreren fikk da han spurte hva pengene skulle brukes til etter at han hadde overrakt sjekken på 2.000 kroner fra Areal- og transportsamarbeidet i Kristiansandsregionen. (Foto: Jon Aamodt).

Flere premier
Andreplass blant Søgneskolene gikk også til Langenes skole. Tredjeklassen vil også motta en gavesjekk på 2.000 kroner til klassekassa. Det samme kan også 6. trinn ved Lunde skole som havnet på en flott tredjeplass i årets konkurranse.  

Det er Miljøagentene som er ansvarlig for den nasjonale kampanjen. Klimaalliansen er lokal tilrettelegger for gjennomføringen av den årlige konkurransen. 

Arne Otto Iversen fra Klimaalliansen forteller elevene ved sjette trinn på Langenes om resultatene av årets Beintøft. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no