Flekkerøyposten legger ned. N247 overtar den lokale nyhetsformidlingen på øya. (Foto: Skjermdump fra fredagens avis)

N247 utvider og «overtar» Flekkerøyposten

  Redaksjonen
  15. nov. 2019
  18:40
Redaktør i Flekkerøyposten, Martin Berge har tatt en avgjørelse om at han legger ned avisen fra og med siste utgave 1. desember. Avisen med 30 års fartstid kom ut til abonnentene fredag for nest siste gang. Julenummeret blir det aller siste.

Nede i artikkelen finner du lenke til den nest siste avisen i Flekkerøypostens historie, på papir.

- Jeg har ikke tid nok til å drive med dette lenger. Derfor blir juleutgaven den aller siste papiravisen i Flekkerøypostens historie, sier han til N247 fredag.

Berge skriver følgende i den nest siste utgaven av Flekkerøyposten på papir fredag:

- I desember 1989 så førsteutgaven av Flekkerøyposten dagens lys. 1. desember 2019 kommer vi til å gi ut den aller siste papiravis. Selv om vi velger å trekke inn årene nå er ikke siste artikkel med lokalstoff fra Flekkerøy skrevet enda. Vi har kommet til enighet med Nicolai Prebensen, som er redaktør av nettavisen n247.no, om at de vil utvide sitt geografiske område og heretter inkludere lokalstoff fra øya i deres nettavis.

- Vi håper derfor at dere lesere vil finne veien til n247.no allerede nå for å bli kjent med hvor dere fremover vil finne lokale saker fra øya, skriver han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Berge er svært fornøyd med at N247 overtar formidlingen av lokale nyheter i årene som kommer.

- Søgne og Flekkerøy er jo svært like, med mange felles interesser. Fiskeriene er viktige for begge «bydelene» og også som i Songdalen og Søgne er frivilligheten svært viktig for oss her ute. Avtalen som er inngått betyr at Flekkerøy-folket ikke trenger å vente i ukevis på at avisen skal komme i postkassa. Fra tidlig i desember blir nyhetene formidlet nesten umiddelbart etter at de har skjedd. Det tror jeg mange her ute vil sette pris på, fortsetter han.

- Ny måte å levere avis på
- Arild Hansen skal fortsette å formidle nyheter fra øyriket som før. Den eneste forskjellen blir at han skal levere på en ny måte. Han skal ikke samle opp sakene til papir en gang i måneden, men produsere og sende dem til redaksjonen i Søgne så fort det lar seg gjøre. Jeg tror mange på Flekkerøy vil sette pris på dette selv om sikkert mange også vil savne papiret. Vi lover i alle fall at vi skal gjøre det vi kan og starter opp der ute på samme vis som vi har drevet de siste syv årene i Søgne og Songdalen.

- Utvikling er viktig, og vi kommer tilbake til en «fornyelse» av N247 på et senere tidspunkt, sier redaktør Nicolai Prebensen fredag og legger til at eventuelle hendelser som berører Flekkerøy-folket vil bli formidlet før den offisielle overtakelsen i desember.


Alternativt kan du kopiere lenken under og lime den inn i nettleseren din: https://issuu.com/n247/docs/flp_november2019_2?fr=sOTE2NTM3MDAzNA
Sist oppdatert 17.11.2019 klokken 15:27 av Jon Aamodt

Førstesiden av fredagens avis. (Foto: Skjermdump fra fredagens avis)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no