Nesten 400 deltakere løp årets utgave av Morothon i Søgne. Her fra starten av "Kortmoro" på 10,5 kilometer. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Nesten rekord, og rekord

  Nicolai Prebensen
  09. nov. 2019
  14:06
Årets Morothon, som arrangeres av Søgne Skiklubb og Søgne Friidrett var nær å sette nye rekorder i dobbelt forstand. Nesten 400 deltakere og seierherren i herreklassen var nær ved å slå rekorden i «Langmoro», 21 kilometer. I kvinneklassen ble det rekord i «Langmoro».

193 løpere stilte i denne klassen og 120 løpere i «Kortmoro» 10,5 kilometer. I tillegg stilte rundt 60 barn og ungdom i de kortere løypene som bærer navnet «Kidz Moro» med løyper på 700 meter og 1.450 meter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Dette var nær deltakerrekord og med så lite markedsføring vi har gjort i år er det helt imponerende, sier Dag Morten Frantzen til N247 lørdag formiddag.

Vinneren av 21 kilometeren var ikke klar over at han var så nær den gamle rekorden på 1:35:00 og etter målgang på tiden 1:36:32 var han klar på at han hadde mer å gå på.

Fornøyd
- Jeg hadde nok klart de sekundene hvis jeg hadde vært klar over hvor nærme jeg var. Jeg hadde også et lite uhell underveis og tapte kanskje litt tid på det også, sa Hans Kristian Fløystad fra Kristiansand Løpeklubb som var svært fornøyd med forholdene ute i Søgne-skogen.

Ingrid Ukkelberg fra Marnardal IL ble beste dame i langløypa på tiden 1:45:33, og satte dermed en solid rekord som inntil årets løp var K. Danielsens på tiden 1:49:56. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Håkon Lohne og Dag Morten Frantzen er to av de mange frivillige som arrangerer Morothon. Årets utgave var den 28. i rekken. Foto: Nicolai Prebensen).

Neste års Morothon vil ikke ha start fra Søgne Stadion.

- Jeg har ikke tenkt på dette. Vi får se hva vi finner på. Banen er jo borte da og det blir neppe bygget en ny allerede til neste høst. Kanskje det blir start og målgang på torvet på Tangvall neste år, sa Dag Morten Frantzen.


Bildet under er fra starten av "Kortmoro" på 10.5 kilometer. (Foto: Nicolai Prebensen).

Hans Kristian Fløystad løp inn som vinner av 21 kilometer "Langmoro på tiden 1:36:32. (Foto: Nicolai Prebensen)

Kristian Langeland og Christer Aaser ute i Søgne-skogen lørdag formiddag. (Foto: Sigurd Kjetså)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no