Slik vil de første Søgneflaggene bli trykket. (Foto: Kai Tobiassen)

Har laget eget Søgneflagg

  Jon Aamodt
  08. nov. 2019
  13:22
- Siden jeg er gift med ei Risør-dame, har jeg hatt mye kontakt med Risør i over 40 år nå. Der har de helt siden 1938 hatt sitt eget byflagg i tillegg til det offisielle byvåpenet. Dette blir brukt i mange sammenhenger. Noen har det som flagg på sjekta, noen som vimpel eller balkongflagg, og flere næringsdrivende har det hengende utenfor butikkene sine. 

- I tillegg er det laget smykker av forskjellig slag med motivet fra Risørflagget, og motivet blir også brukt som dekor på fritidstøy.  Dette har fascinert meg, og tanken på at dette også kunne være noe for oss i Søgne har stadig dukket opp uten at jeg frem til nå har gjort noe med det, sier Kai Tobiassen til N247.

Etter å ha syslet med tanken om et eget Søgneflagg, realiserer han nå ideen sammen med Lions Club Søgne og med litt starthjelp fra Søgne og Greipstad sparebanke er de første flaggene allerede satt i bestilling. 

- Styrker identiteten
- Nå som vi blir en bydel i Kristiansand tenker jeg dette blir enda viktigere for å styrke identitetsfølelsen for Søgne-folk. Som mangeåring medlem i Lions ser jeg også på dette som et tiltak som kan gi litt ekstra penger i kassa her, penger som igjen vil gå til diverse prosjekter lokalt og internasjonalt, tilføyer Tobiassen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Introduseres på julemesse
Når første opplag av de nye flaggene blir levert om kort tid, skal de for første gang selges på julemessa på Søgne gamle prestegård helt i slutten av november. I prosessen med utforming av flagget har Tobiassen klarert ut at det ikke er problematisk i forhold til Søgnes nåværende kommunevåpen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Selv om kommunevåpenet opphører som offisielt symbol for Søgne fra nyttår, har jeg fått designet godkjent av kulturdirektør Torbjørn Urfjell for å være sikker på at dette ikke skal bli noe problem, sier Tobiassen. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Allsidig anvendelse
Han legger til at med et design som er helt uavhengig av offentlige symboler, kan dette benyttes i en mye videre sammenheng uten at bruken må godkjennes. Som eksempel nevner han t-skjorter og annet materiell ved arrangementer. Når de første flaggene produseres, vil SØGNE være trykket på, men når sortimentet etter hvert utvides, tenker han at det også vil komme varianter uten tekst. 

For videre salg av flaggene har Tobiassen inngått avtale med bedriften Sør-Tre på Linnegøvan. Her vil flaggene være å få kjøpt etter den første introduksjonen på prestegården i november. 

- De første Søgneflaggene vil komme for salg på julemessa på prestegården i slutten av november, sier Kai tobiassen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no