Vedderheia-beboere på vei inn i Søgnetunnelen tirsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Det roer seg til jul

  Nicolai Prebensen
  06. nov. 2019
  11:50
Tirsdag inviterte AF Gruppen til nabomøte i Søgnetunnelen, og interessen for et besøk inn i de to løpene under Vedderheia var stor. Rundt 60 personer møtte opp, og de lot seg imponere over dimensjonene i anlegget.

Inviterer til en «sniktitt» i Søgnetunnelen»
 
Delprosjektleder Kjell Marwin Lavik innledet besøket med å fortelle litt om fremdriften av tunnelløpene. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Akkurat der vi står nå er vi rett under barnehagen i Vedderheia, cirka 35 meter under. Dere vil merke sprengninger frem til rundt juletider, da vil vi være rundt 150 meter øst for feltet, og rystelsene vil dempes mye da. Gjennombruddet mot øst vil bli i mai, sa han og la til at fremdriften er 15-20 meter i døgnet.

Prosjektets kommunikasjonsansvarlige, Helge Ramsfjell var overrasket over at så mange møtte frem.

- Dette hadde jeg ikke sett for meg, men desto mer gledelig er det at så mange ville komme til dette nabomøtet i kveld. Det er hyggelig at folk vil se hva vi holder på med, og etter besøket inne i tunnelen skal vi informere litt om fremdriften i prosjektet. De som har spørsmål, skal få svar, sa han videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kommunikasjonsansvarlig i AF Gruppen, Helge Ramsfjell før gjestene fra Vedderheia gikk på befaring i Søgnetunnelen tirsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen).

Arkeolog Ghattas Sayej fra fylkeskonservatoren i Vest-Agder og Vedderheia-beboer var også på plass under nabomøtet.

- Det er jo klart at vi vil inn å se hva som skjer under oss. Det er et fantastisk prosjekt og veldig spennende å se de dimensjonene det er over dette anlegget. Spennende, veldig spennende, sa han til N247 etter turen inn i tunnelløpene.

Totalt skal AF Gruppen sprenge og bygge fem tunneler til den nye E39 fra Kristiansand vest til Mandal øst. Totallengde er 13.178 meter, og det skal monteres 97.000 kvadratmeter veggelementer. Det totale sprengningsvolumet er 1,3 millioner kubikkmeter fast masse.

Bildet under: Det er kraftige dimensjoner over anlegget som går under Vedderheia. Det østgående løpet er til høyre for bildet. (Foto: Nicolai Prebensen).
Sist oppdatert 06.11.2019 klokken 16:30 av Nicolai Prebensen

Den rosa markeringen viser hvor lang Søgnetunnelen under Vedderehia er sprengt per 4. november. (Foto: Illustrasjon: AF Gruppen)

Roald Kvamme er kontaktpersonen mellom beboerne i Vedderheia og AF Gruppen som bygger den nye E39 fra Kristiansand vest til Mandal øst. På Vedderheias Facebook-side oppdaterer han jevnlig om utviklingen i arbeidene i tunnelene under boligfeltet. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no