Markus Ersdal og Jonas Nygård er to av flere anleggsarbeidere som, hvis været tillater det, ferdigstiller den nye gang- og sykkelveien fra Tangvallveien til Fåmyråsen ved nyttår. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Friskt, men ikke noe problem

  Nicolai Prebensen
  05. nov. 2019
  15:47
Den nye gang- og sykkelstien fra Tangvallveien til Fåmyråsen via Salemsveien er nå under bygging.

- Strekningen er på cirka 575 meter, og i tillegg til gang-og sykkelvei skal det også bygges et fortau på samme strekningen, sier leder marked og kommunikasjon, Thomas Dønnestad i Repstad Anlegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi har totalentreprisen for dette anlegget og vi synes det er veldig hyggelig å jobbe i nærmiljøet her i vår egen bygd, fortsetter han.

Strekningen får også helt ny belysning.

LED
- Dette blir LED-belysning og en helt annen lyskvalitet enn det vi er vant med i de gamle lampene. Med mindre det kommer massevis med snø, håper vi å ferdigstille prosjektet til nyttår, sier han.

Saksbehandler Anne Marit Tønnesland i Søgne kommune forteller at det var planlagt å bygge gang- og sykkelvei langs hele Salemsveien.

- Per i dag har vi ikke midler til dette, så ny kommune får avgjøre om resten av dette prosjektet realiseres en gang, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Friskt, men ikke noe problem å bygge vei nå, sier Jonas Nygård. Her under grunnarbeidene til den nye gang- og sykkelveien fra Tangvallveien til Fåmyråsen tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Jonas Nygård er en av anleggsarbeiderne på prosjektet, og det kjølige været bryr han seg ikke mye om.

- Det er litt friskt, og kinnene blir jo knallrøde i dette været, men klær har vi godt med, så kulda er ikke noe problem, sier han.
Sist oppdatert 05.11.2019 klokken 17:56 av Nicolai Prebensen

Den nye gang- og sykkelveien til Fåmyråsen får i tillegg et fortau. Kommunestyret i Søgne vedtok i september 2015 Kommunedelplan for sykkel. Sykkelplanen er en arealbruksplan som skal sikre arealer til et fremtidig sykkelnett i kommunen. (Foto: Nicolai Prebensen)

I prosjektet inngår også en del arbeid med å sette opp stablesteinsmurer mellom vei og boligtomter. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no