- Løypene er klare, nå håper vi på godt vær og mange mennesker på Linnåsen søndag, sier Kalle Kimestad. (Foto: Jon Aamodt)

Linnåsdagen: - Løypene er klare

  Jon Aamodt
  31. okt. 2019
  10:12
- I år er vi tilbake igjen. Søndag 3. november er vi klar med Linnåsdagen, sier Kalle Kimestad fra seniorgruppa i Søgne Skiklubb. 

Etter starten i 1990 har første søndagen i november vært den årlige «Linnåsdagen» med to unntak. Ett år på grunn av været, og i 2018 grunnet «personellmangel» ifølge Kimestad. 

Denne gangen er det gjort et betydelig arbeid med å legge til rette med løypene i forkant av det årlige arrangementet. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Nå er Linnåsen tilgjengelig i greie løyper fra Repstad, Tronstadvannet, Tangvall og Tinntjønn, sier Søgnes «løypegeneral» Arnfinn Håverstad til N247 onsdag ettermiddag.

Sammen med Kimestad, Aasmund Bakken, Helge Bentsen og Tellef Vinvand er flere broer og 1,2 kilometer planker lagt ut i myrer og terreng som ellers er vanskelig å ta seg fram i. I tillegg har entreprenør lagt rundt to kilometer med traktorvei som gruses opp og klargjøres for turgåere. Det skal blant annet gjøre det enklere for folk å komme seg til Søgneskiltet. 

Til Søgneskiltet
- Fra Tangvall, like ved kunstgressbanen nord for E39, er det anlagt traktorvei innover. Etter noen minutters gange går det to alternativer videre. En kortere. men noe brattere vei tar av fra traktorveien, følges traktorveien får du en litt lenger tur, men i lettere terreng, sier Håverstad mens han sammen med resten av følget rydder unna greiner like ved ei nylagt bro. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 
Kafferast ved bålet under rydding på turveien til Søgneskiltet. Helge Bentsen (t.v.), Arnfinn Håverstad (t.h.) og Kalle Kimestad og Aasmund Bakken i bakgrunnen (Tellef Vinvand var ikke til stede denne dagen). (Foto: Jon Aamodt).

Håverstad forteller at arbeidet er finansiert med midlene kommunestyret i Søgne bevilget til turstier i 2018. 

Finansiert av kommunen og banken
- I tillegg til midlene fra kommunen, har Søgne og Greipstad sparebank finansiert to gapahuker. Det var derfor naturlig at det i år er banksjefen, Vidar Skaaland som holder appell på Linnåsdagen, sier Kimestad. 

Søndag har han med seg ikke mindre enn 12 bærere som sørger for at det blir servert både kaffe, saft, vafler og pølser. 

- Nå håper vi bare været blir såpass at det kommer mange folk søndag, her er alle hjertelig velkommen, avslutter Kimestad. 

Ei bro er lagt ut for å komme seg tørrskodd forbi et vått område i den korte løypa til Søgneskiltet. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no