Fylkestinget i Agder konstituerte seg onsdag 23. oktober 2019 på Strand Hotel Fevik i Grimstad. (Foto: Jacob Johannes Buchard)

To representanter fra Søgne i det nye fylkestinget

  Jon Aamodt
  24. okt. 2019
  16:12
Arne Thomassen (H) ble valgt til Agders første fylkesordfører, mens Bjørn Ropstad (Krf) ble valgt til fylkesvaraordfører på det konstituerende fylkestinget i Agder onsdag. Gro Bråten (Ap) ble valgt som opposisjonsleder.

Blant de 49 representantene i Agders første fylkesting, finner vi to fra dagens Søgne kommune. Christian Eikeland (FrP) og Oda Sofie Pettersen (MDG) har begge to fått plass i samferdselsutvalget. Eikeland er også valgt til leder av dette utvalget. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det blir en utfordrende oppgave å lede utvalget når to fylker blir slått sammen og 25 kommuner kjemper om midler til gode tiltak innenfor de rammene vi har, sier Eikeland til N247 og legger til at han ser fram til å komme igang med et spennende arbeid i utvalget. 

Yngst i fylkestinget
Oda Sofie Pettersen (bildet) er med sine 19 år den yngste representanten i det nye fylkestinget.

- Jeg er veldig glad for å skulle jobbe sammen med Christian i samferdselsutvalget, og jeg håper vi som begge er fra Søgne kan ha et godt samarbeid her, sier Pettersen,

Med stor fokus på miljø og klima vil hun prioritere arbeidet med kollektivtilbudet i det nye fylket, og Pettersen er derfor glad for at MDG blir representert i utvalget som jobber med nettopp slike saker. Christian Eikeland (FrP) skal lede samferdselsutvalget i det sammenslåtte Agder de neste fire årene. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no