Samlet i Galleri Fjøset på Søgne gamle prestegård fradag formiidag. F.v.: Ingrid Juell Moe (kunstner) , Eirik Gjedrem (kunstner), Marit Gjertsen (programansvarlig på Prestegården), Nere Skomedal (leder Søgne Kunstlag), Tove Krogh (kunstner), Ann Beate Tempelhaug (kunstner), Turid Juve (kunstner), Arild Røsstad (utstillingsansvarlig) Martine Linge (kunstner). Ikke til stede, Lars Morell (kunstner), Anders Kjær (kunstner) og Barbro Raen Thomassen (kunstner). (Foto: Nicolai Prebensen)

Kultursenteret er 20 år : Arild er «Stedets Hånd»

  Nicolai Prebensen
  18. okt. 2019
  14:26
For 20 år siden åpnet kultursenteret Søgne gamle prestegård dørene for publikum for første gang med en stor utstilling med mange kjente og kjære utstillere fra nært og fjernt. Prosjektet som den gang hadde en kostnadsramme på 40 millioner kroner var gjenstand for en bred diskusjon som i dag har stilnet fullstendig. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Prestegården er blitt et samlingspunkt for Søgnes befolkning gjennom frivillighet og et godt samspill med kommunen. Stedet blir enda viktigere for oss i årene som kommer i den nye storkommunen og vil alltid være et sted hvor vi kommer tilbake til røttene våre, sier Ingrid Juell Moe som viser sin kunst sammen med Tove Krogh, Ann Beate Tempelhaug, Barbro Raen Thomassen, Eirik Gjedrem, Lars Morell, Martine Linge, Anders Kjær og Turid Juve.

Søndag åpnes igjen en utstilling med flere av de samme kunstnerne som var med på åpningen. Arild Røsstad monterte utstillingen den gang, og gjør det også denne gangen, flere år etter at han ble pensjonist.

- Jeg har sagt at dette er den siste, men jeg har nok litt vanskelig for å tro på akkurat det, sier han til N247 når vi møter flere av kunstnerne på Søgne gamle prestegård fredag formiddag.

- Da vi bygget «Genius Loci» for 20 år siden snakket vi ofte om «Stedets Ånd». Arild er «Stedets Hånd», og selv om han har trådd over i pensjonistenes rekker vil han alltid være det. Han er tålmodigheten selv. Ikke alle kunstnere er like enkle, fortsetter Juell Moe og får full støtte fra kunstnerkollegene.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Arild Røsstad nå og for 20 år siden under åpningen av kultursenteret Søgne gamle prestegård. (Foto: Nicolai Prebensen).

Verkene som vises i jubileumsutstillingen er mangfoldige og av høy nasjonal kvalitet, akkurat slik kultursenteret har vært de siste 20 årene.

Åpningen i Galleri Fjøset er søndag klokken 14.00 og det er den tidligere lederen av Søgne gamle prestegård, Terje Seilskjær som står for høytideligheten.
Sist oppdatert 18.10.2019 klokken 14:27 av Nicolai Prebensen

Marine Linge foreviger Ingrid Juell Moe og Barbro Raen Thomassen. (Foto: Nicolai Prebensen)

Ann Beate Tempelhaug for 20 år siden og i dag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no