25-års jubilantene på Søgne gamle prestegård torsdag kveld: Fra venstre rådmann Kim Høyer Holum, deretter jubilantene Dag Røise, Tone Repstad, Oddbjørg Trydal, Mariann Moehagen, Anniken Gray, Svein Olav Svenningsen, Hilde Bakkevold, Hallfrid Helgesen, Reidun Hallandvik Langenes og Liv Irene Føreid Larsen og helt til høyre ordfører Astrid Hilde. (Anne Lise Sandbakken og Mona Mikalsen er også jubilanter, men var ikke til stede da bildet ble tatt.) (Foto: Jon Aamodt)

Jubilanter i Søgne kommune

  Jon Aamodt
  17. okt. 2019
  19:23
Blant Søgne kommunes ansatte er det i år to menn og ti kvinner som kan se tilbake på hver sine 25 år i tjeneste for samme arbeidsgiver. 

I god tradisjon ble jubilantene hedret med gaver, underholdning og taler som følge til en tre-retters middag, alt sammen servert på Søgne gamle prestegård med ordfører, rådmann og representanter fra kommunens administrative ledelse til stede. 

Aftenens meny bestod av:
  • Forrett, Klubben lettrøkt torsk, servert med asparges, grebiche, syltet rødløk og sprøtt.
  • Hovedrett, Hjortemedaljonger servert med bakte rotgrønnsaker, stekt sopp- og rødløk, kremet viltsaus og amadinepotet.
  • Dessert, Karamell panna cotta, marinerte multer, nøttekonfektkake og pikekyss.

25 år på Tangvall skole
Blant jubilantene møtte vi Svein Olav Svenningsen som har arbeidet sammenhengende 25 år ved Tangvall skole som lærer og inspektør.

- Det har vært 25 fantastiske år. Det sier seg vel nesten selv, ellers hadde jeg nok ikke blitt værende disse årene, sier Svenningsen.

Han roser rådmann og kommunens administrasjon, både for kveldens tilstelning og for å ha gjort en god jobb med ledelse av kommunen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Politikerne har jeg ikke hatt så mye å gjøre med, bortsett fra at tre av mine tidligere elever blir å finne i det nyvalgte bystyret. Det tyder vel på at det må ha blitt folk av de tre i alle fall da, sier han med et lurt smil. 

Selv med 25 år bak seg har han fremdeles flere år foran seg og ser nå frem til å få en flunkende ny skole som arbeidsplass når det nye skolesenteret på Tangvall blir ferdig. 

Siste gang på prestegården
- Dette blir nok siste arrangement av denne karakter her på Søgne gamle prestegård. Neste år er vi en del av Kristiansand, og med ganske mange flere jubilanter er det lite trolig at det blir holdt her, sier rådmann Kim Høyer Holum.

Selv om Søgne kommune opphører fra nyttår kan rådmannen likevel berolige ansatte med 24 år eller kortere tjenestetid, og sier tjenestetiden fortsetter å løpe uavbrutt selv med ny kommune og ny formell arbeidsgiver.
  


Det er trolig siste gang Søgne gamle prestegård er arena for kommunale jubilanter. Neste år vil tilsvarende markering være i regi av nye Kristiansand kommune. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no