Elevombud Tone Martha Sødal innleder mandag når Hushiar Nakkestad foreleser i Søgne bibliotek over emnet #Gi tid. (Foto: Jon Aamodt)

Søgne bibliotek mandag: - Gi tid

  Jon Aamodt
  10. okt. 2019
  12:20
Torsdag 10. oktober markeres igjen den årlige «Verdensdagen for psykisk helse». Også i år markeres dette i Søgne med en tur, denne gangen til Helleviga. Det er Søgne turgruppe som organiserer denne turen. 

Mandag 14. oktober klokken 19.00 inviteres til foredrag og dialog over emnet #Gi tid, i Søgne bibliotek. Det skal handle om å være til stede i øyeblikket i vår digitale tidsalder, og om hva vi bruker tiden vår til. 

- Vi klarer ikke følge med i alt samtidig. Men vi «må» følge med i utviklingen likevel, for å være med i den digitale utviklingen som går nesten i «lysets hastighet», sier kveldens foredragsholder Hoshiar Nakkestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det handler om at vi idag skal være «pålogget» hele tiden, og om vi på den måten visner litt bort når vi hele tiden må sammenligne oss med andre på sosiale medier, sier Heidi Johansen, leder av Søgne frivilligsentral. 

- Skulle ønske Snap ikke fantes
- Ungdommer jeg snakker med sier de prøver å logge seg av, men at de ikke klarer det. At de merker at timene og helga bare har gått, uten at de har fått det med seg. Jeg skulle ønske Snap ikke fantes, er en gjenganger jeg hører, sier Tone Martha Sødal, Søgne kommunes elevombud som skal innlede før kveldens hovedgjest. 

- Mobil og nett er fantastiske oppfinnelser, som åpner verden for oss og har ufattelige muligheter. Men vi er jo hekta, hele gjengen, og ungdommene våre blir jo ikke lykkelig av det, legger hun til. 

- Under temaet «Gi tid», vil Nakkestad at vi stopper litt opp og tenker gjennom hva vi bruker tiden vår til, og han stiller spørmål med hva vi går glipp av. 

- Blir provosert
Sødal legger til at hun blir provosert av at det sitter massevis av kompetente og godt betalte mennesker i store spillselskaper og forsker intenst på hvordan de skal hekte barnehjerner, og hvordan de kan skape avhengighet gjennom trigger-respons. 

Barn- og medier-undersøkelsen viser at 90 prosent av guttene spiller dataspill, og nesten alle barn over 12 år er på sosiale medier. Ungdata 2019 viser også at ungdommene i Søgne er helt på gjennomsnittet i mediebruk.

- Foredraget mandag passer for alle, og både unge og voksne er velkommen til arrangementet som selvsagt er gratis, avslutter Johansen. 
Sist oppdatert 10.10.2019 klokken 13:06 av Nicolai Prebensen

- #Gi tid, i Søgne bibliotek mandag. Det skal handle om å være til stede i øyeblikket i vår digitale tidsalder, sier Tone Martha Sødal og Heidi Johansen. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no