Etter Senterpartiets valg tirsdag ettermiddag ligger alt til rette for at den rødgrønne alliansen får flertall i bystyret onsdag kveld. Arbeiderpartiets ordførerkandidat Jan Oddvar Skisland (midt i sofaen), her fra signeringen av den rødgrønne avtalen i Søgne sammen med representantene fra MDG, Rødt og Folkelista. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Senterpartiet velger Skisland som ordfører

  Jon Aamodt
  08. okt. 2019
  16:59
Senterpartiets gruppe har tirsdag informert resten av den rødgrønne gruppen og ordførerkandidat Jan Oddvas Skisland fra Arbeiderpartiet om at de opprettholder den tidligere avtalen og støtter Skisland som ordfører. Det var fvn.no som først meldte dette tirsdag.  

Den borgerlige koalisjonens tilbud om å gi Senterpartiets Ola Magne Omdal ordførervervet førte dermed ikke frem, og med støtte fra de fire utbryterne fra Demokratene har den rødgrønne alliansen sikret seg flertall med 36 representanter når det nye bystyret konstitueres onsdag ettermiddag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Senterpartiet hadde fra tidligere fått tilbud om lederen i havnestyret og ett hovedutvalg. I følge avisen skal de i den siste runden har fått tilbud om også å få lederen i helseutvalget. 

Dersom ikke noe uforutsett dukker opp i siste øyeblikk, vil det være en koalisjon av partiene Rødt, SV, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, MDG, Folkelista og de fire uavhengige tidligere Demokratene som utgjøre et flertall på 36 mandater i bystyret onsdag kveld. 

Saken oppdateres. 

Senterpartiets Ole Magne Omdal takket nei til posisjonen som ordfører og partiet opprettholder støtten til det rødgrønne alternativet. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Sammen med tre andre utbrytere støtter Roy Fardal det rødgrønne alternativet og Arbeiderpartiets Jan Oddvar Skisland som ordfører. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no