Ole Magne Omdal blir Kristiansands nye ordfører dersom Senterpartiet selv takker ja til tilbudet fra en samlet borgerlig koalisjon. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Samlet borgerlig allianse bak Omdal

  Jon Aamodt
  08. okt. 2019
  10:50
- Det er en samlet ikke-sosialistisk allianse som står bak tilbudet til Ole Magne Omdal (Sp) om ordførervervet i nye Kristiansand, sier Terje Ø. Pettersen til N247 tirsdag formiddag. 

Han understreker at dette har vært tilfellet helt fra tilbudet ble gitt, og at det ikke er et solo-utspill fra Høyre. Den borgerlige fløyen i det nyvalgte bystyret har tirsdag signert på en avtale som sikrer flertall for Omdal så sant Senterpartiet selv går for denne løsningen. 

- Samlende person
- Vi har lagt vekt på at Omdal er veldig samlende som person, og med et borgerlig flertall i bystyret se vi det som en klar fordel med en ordfører som har flertall i ryggen når den nye kommunen skal i gang og tunge oppgaver venter, sier Pettersen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Fra tidligere er det kjent at Senterpartiets forhandlere skal i møte med Arbeiderpartiet klokken 12.00 tirsdag. Etter dette er det forventet at Senterpartiets gruppe møtes for å ta sin endelige avgjørelse og avgjør om de takker ja til det borgerlige tilbudet om Omdal som Senterpartiordfører i nye Kristiansand. 

- Vi håper på en avklaring av dette i løpet av dagen, men nå må vi bare vente og se, sier Pettersen. 
Sist oppdatert 08.10.2019 klokken 11:05 av Nicolai Prebensen

- En samlet borgerlig gruppe har signert på avtalen som kan gjøre Ole Magne Omdal til nye Kristiansands første ordfører. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no