Ole Magne Omdal fra Senterpartier er tilbudt vervet som ordfører i nye Kristiansand. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Ole Magne Omdal (Sp) kan bli ny ordfører med støtte fra Demokratene

  Jon Aamodt
  07. okt. 2019
  22:21
 Høyre har tilbudt Senterpartiet og Ole Magne Omdal posisjonen som ordfører i nye Kristiansand. Etter intens møtevirksomhet mandag bekrefter kilder at Senterpartiet har fått dette tilbudet dersom de velger å støtte den borgerlige fløyen i bystyret.
 
KrF, Høyre, FrP, Venstre, PP, PDK og Senterpartiet kan med støtte fra Demokratens seks gjenværende representanter få flertall for en løsning på borgerlig side med Omdal som ordfører. Med 38 representanter har denne grupperingen flertall i bystyret og kan sikre at utfallet av valgene er klart før konstitueringen av det nye bystyret onsdag. 

- Forandring på toppen
Høyre har som største parti i grupperingen gitt fra seg vervene som ordfører og varaordfører. Dette har trolig vært nødvendig for å sikre seg Demokratenes seks stemmer. 

- Siste ord er ikke sagt i denne saken. Vi har sittet i sonderinger med Senterpartiet og KrF i dag og skal snakke videre tirsdag, sier Vidar Kleppe til N247 mandag kveld. 

Med en ny politisk toppledelse med Omdal som ordfører og Jørgen Kristiansen (KrF) som varaordfører utelukker ikke Kleppe at Demokratene vil gi grupperingen det flertallet som skal til 9. oktober. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Andre posisjoner har vi ikke diskutert, det er endringen i toppen og innholdet i politikken som er viktigst for oss, sier Kleppe.

Han legger også til at han er svært skuffet over utbryterne fra partiet, og sier at bruddet kom som lyn fra klar himmel.  Utover dette ønsker har ikke å kommentere saken videre nå i kveld.

Høyres forhandlingsgruppe har så langt ikke gitt noen kommentarer til den seneste utviklingen i saken.  

Saken oppdateres.
Sist oppdatert 07.10.2019 klokken 23:22 av Jon Aamodt

- Jørgen Kristiansen (KrF) kan fortsette som varaordfører dersom det siste borgerlige forslaget får tilstrekkelig støtte. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Vi har vært i sonderinger mandag og utelukker ikke støtte til Omdal og Kristiansen, sier Vidar Kleppe (DEM). (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no