Kampen om ordførerposisjonen i nye Kristiansand kan være over etter at fire av Demokratenes representanter i bystyret har meldt seg ut av partiet og gir sin støtte til Jan Oddvar Skisland (Ap). Her er Skisland sammen med representanter for Foleklista, Rødt og MDG da den rødgrønne avtalen ble signert på Søgne rådhus. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Fire fra Demokratene blir uavhengige og støtter Skisland

  Jon Aamodt
  07. okt. 2019
  15:40
Like etter klokken 15.00 mandag skriver NRK Sørlandet at fire av Demokratenes bystyrerepresentanter har meldt seg ut av partiet. 

- Vi har gjort dette på grunn av intern uro i partiet, og vi følte at dette var det riktige, sier Roy Fardal til NRK.

De som ifølge meldingen skal ha meldt seg ut av partiet i tillegg til Fardal er Lajla Elefskaas og Olav Homme, alle fra Søgne og Jorunn Aaselle Olsen fra Songdalen. 

Støtter Skisland som ordfører
Fardal sier videre at de fire som har meldt seg ut vil støtte Jan Oddvar Skisland som ordfører. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Dersom den opprinnelige rødgrønne alliansen med 32 representanter fortsatt holder sammen, vil koalisjonen nå ha støtte av 36 av de 71 bystyrerepresentantene og dermed flertall i det nye bystyret. 

Roy Fardal (bildet), Lajla Elefskaas og Olav Homme, alle fra Søgne og Jorunn Aaselle Olsen fra Songdalen har meldt seg ut av Demokratene og vil støtte Skisland som ordfører i nye Kristiansand. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no