Her i kvartalet mellom Markensgata og Kirkegata og mellom Kristian IV¨s gate og Tordenskjoldsgate bygger Mur i Sør Byhaven med 153 leiligheter. (Foto: Byhaven/Mur i Sør)

- Har solgt for 400 millioner i Byhaven

  Jon Aamodt
  04. okt. 2019
  13:55
15 måneder før prosjektet skal stå klart er allerede 80 av de 99 leilighetene i byggetrinn én i prosjektet «Byhaven» i Kristiansand solgt. Det er Søgne-mannen Tom Arne Aamodt, innehaver av utbygger Mursisør som sier dette til fvn.no.

Aamodt og Mursiør kjøpte seg inn i Kvartal to i Kristiansand, og tidlig i 2018 ble planene for «Byhaven» lansert. I alt inneholder prosjektet 153 leiligheter, delt opp i to byggetrinn med henholdsvis 99 og 54 enheter. Når det allerede nå er solgt 80 av de første 99 leilighetene, starter også salget av de resterende 54 enhetene i byggetrinn to om cirka tre uker. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Leiligheter og næring
Utbyggerne har kalkulert med et totalsalg for opp mot 800 millioner kroner, og så langt har omsetningen passert 400 millioner kroner. I prosjektet inngår også totalt 4.500 kvadratmeter næringslokaler, og av disse er det allerede klart at Vung Tau skal inn et 1.500 kvadratmeter stort lokale i første etasje. 

Leilighetene i byggetrinn to som om kort tid legges ut for salg, forventes å være klar til innflytting i løpet av 2021.  

- Folk ønsker å bo sentralt
- Vi startet salget av leiligheter i mai 2018, og med kun 19 av de første 99 igjen nå har salget vært i overkant av det jeg realistisk sett hadde forventet, sier Aamodt til N247 og legger til at selv bankene er overrasket over resultatet. 

Han mener han ikke tidligere har vært med på et prosjekt som har solgt så bra og sier at selv om utvalget i dag er stort, viser dette at folk ønsker å bo sentralt i byen. 

- Selv om det enda er en stund til de først leilighetene er klar til innflytting, er det allerede nå mulig å kjøre inn og parkere i kjelleren og gå opp til femte etasje i bygget, sier Aamodt og legger til at det er gøy å se at flere entreprenører fra håndverksbygda Søgne er med å forme nye Kristiansand og hele Agder. 

En hage på to mål skal være til disposisjon for beboerne i det nye kvartal to i Kristiansand. (Foto: Plantegninger fra ARK-NET AS)

Her i kvartalet mellom Markensgata og Kirkegata og mellom Kristian IV¨s gate og Tordenskjoldsgate bygger Mur i Sør Byhaven med 153 leiligheter. (Foto: Byhaven/Mur i Sør)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no