Søgne-kunstner Eirik Gjedrem er som eneste kunstner fra Agder antatt til årsutstillingen fra kunsthåndverkere i Norge. (Foto: Anne Beate Tempelhaug)

Søgne-kunstner antatt som eneste fra Agder

  Nicolai Prebensen
  04. okt. 2019
  12:51
Søgne-kunstneren Eirik Gjedrem er den eneste kunstneren fra Agder som er antatt til Årsutstillingen 2019 for kunsthåndverkere på KODE i Bergen.

- Dette er utrolig deilig. Det er veldig vanskelig å komme gjennom dette nåløyet, og for meg et dette helt utrolig og selvsagt fantastisk, sier han til N247 fredag ettermiddag.

Utstillingen åpner 11. oktober, og skulpturen Gjedrem stiller med måtte gjennom to juryeringer før den ble antatt. Skulpturen er kjøpt inn av Sørlandets Kulturmuseum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- «Syklus 2091» ble kjøpt av kunstmuseet under en utstilling i Bergen i sommer, og KODE har fått låne den av museet til utstillingen er over. Da returneres den til Kristiansand, fortsetter han.

Det var i alt 459 kunstnere/kunstnergrupper som var søkere til utstillingen, og kun 42 av dem ble antatt til årsutstillingen. 

- Det er flott å se at utstillingen fremdeles trekker både sterke debutanter og veteraner i faget. Vi ser også at veletablerte kunstnere debuterer i utstillingen, uttrykker juryen fornøyd. Juryen er også glad for å registrere at vi i år kan vise en bredde innenfor fagfeltet glass som vi ikke har sett i Årsutstillingen på en stund, skriver juryen i en pressemelding.

Rekordmange søkere 
- Det har vært en tøff prosess – opprinnelig ble det søkt med over 1200 verk fra 459 kunstnere, noe som er ny søkerekord. Etter en anonymisert førsterunde ble 87 kunstverk med videre til andre juryering. Her ble kunstverkene sendt inn til museet, hvor juryen fikk granske dem nøye. Møtet med verkene har engasjert juryen og medført gode samtaler om både verkene og fagfeltet, står det videre i pressemeldingen fra Norske kunsthåndverkere og KODE Kunstmuseer og komponisthjem.

«Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling er den største årlige mønstringen av norsk samtidskunsthåndverk. Årsutstillingen ble første gang vist i 1975. Den har åpen innsendingsrett og juryeres av NKs nasjonale jury, med mål om å ta pulsen på dagens materialbaserte kunst. Årets utgave er den 42. i rekken og vises fra 11. oktober til 5. januar på KODE Kunstmuseer i Bergen. Utstillingen produseres av Norske Kunsthåndverkere (NK) og arrangeres i år i samarbeid med KODE

Syklus 2019 er modellert steingods glasur. (Foto: KRAFT)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no