Entreprenøren har ikke spart på plasten når de har forberedt seg til årets snøfall. Bare på denne lille delen av rundkjøringen på Hølleveien teller vi 35 brøytestikker. Totalt har hele rundkjøringen mellom 65 og 70 røde stikker stående nå. (Foto: Nicolai Prebensen)

Brøytestikkebonanza i Hølleveien

  Nicolai Prebensen
  03. okt. 2019
  14:41
- Den nedre delen av Hølleveien minner nå mer om en slalomløype i Word Cup enn en fylkesvei, sier en beboer i Høllen til N247 torsdag ettermiddag.

N247 har vært på «befaring» og en tellerunde viser at bare den nederste rundkjøringen på Hølleveien har ikke mindre enn 65-70 røde plastbrøytestikker i forbindelse med krysset. Ved hver avkjørsel langs gangstien ned til Høllen er disse merket med et anseelig antall stikker, og den nye entreprenøren som overtok kontrakten med Statens vegvesen 1. september har i alle fall ikke spart på plasten i forberedelsene til årets vinter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi tegnet kontrakten med en ny entreprenør 1. september, og det er opp til det firmaet å sette stikkene der de mener det er riktig, selvfølgelig etter et regelverk og håndbøker. Hvis det kan se ut som om det er «brøytestikkebonanza» på Hølleveien som du kaller det, er det sikkert fordi de som setter stikkene vil være sikre på at alle innkjørsler skal være synlige og at brøytemannskapene ikke skal kjøre i stykker kantstein i rundkjøringer og i trafikkøyene, sier vedlikeholdssjef i Statens vegvesen, Jack Sylte til N247.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Innkjørsler og kantstein er godt merket langs Hølleveien i år. (Foto: Nicolai Prebensen).

Han legger til at det ikke er Statens vegvesen som har innført et nytt regelverk for hvordan brøytestikkene skal plasseres, og understreker at det er opp til de som setter stikkene å vurdere hvor godt avkjørslene og trafikkøyene skal merkes. 

- Entreprenøren vil nok gjøre kantstein og innkjøringer ekstra synlige for brøytemannskapene, sier vedlikeholdsansvarlig i Statens vegvesen region sør, Jack Sylte til N247. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no