Byparaplyen i Søgne for første gang ute i regnværet. Fra venstre: Siren Engelstad (Søgne konditori), Anne Lill Flo Berge Søreng (Søgne og Greipstad sparebank), Gunnar Pedersen (Modus), Hilde Roland (Habitten) og Marius Haugen (Byparaplyen). (Foto: Jon Aamodt)

Nå kan du låne paraply på Tangvall når det høljer ned

  Jon Aamodt
  04. okt. 2019
  10:40
- Vi tenker dette skal være et kjennetegn på god service overfor alle våre trofaste kunder. Nå kan du fullføre handleturen på Tangvall og Lunde selv om det kommer en skur fra oven, og vi håper dette er et tiltak som kan få folk til å bli lenger i sentrum selv om sola ikke skinner her hver dag. Vi sier at det er en måte å bli minnet på om at det er koselig å handle lokalt, sier leder av Søgne handelsforening Gunnar Pedersen. 

Anledningen er at fredag feires oppstarten av Byparaplyen i Søgne. I et samarbeid mellom Søgne Handelsforening og en rekke bedrifter fra næringslivet i bygda vil det fra 4. oktober være tilgjengelig gratis låneparaplyer hver gang det regner. Disse kan du benytte etter prinsippet lån, bruk og lever.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Søgne er det fjerde sted i Norge som nå får sine egne paraplyer til fri bruk for publikum. Du låner en paraply når du trenger en, og setter den fra deg igjen når du ikke trenger den lenger. Du kan sette den fra deg enten på samme sted, eller et annet sted. Byparaplyen i Søgne er en del av det samme systemet som i dag finnes i både Kristiansand, Drammen og Larvik. Dette innebærer at du kan i prinsippet låne en paraply i Larvik og sette den fra deg i Søgne, eller motsatt, sier Marius Haugen fra selskapet Byparaplyen som leverer tjenesten. 

- Setter ut tusen paraplyer
Avtalen innebærer at det i løpet av et år utplasseres 1.000 paraplyer. De åtte bedriftene som er med i ordningen per i dag har alle ett stativ med paraplyer. Disse blir etterfylt hver uke, og eventuelt ødelagte paraplyer går til gjenvinning. 

- Paraplyene vi benytter skal tåle tre til fem års bruk, sier Haugen, og Pedersen legger kjapt til at det er bedre å låne en av disse en å kjøpe en billig paraply som går rett vest straks du runder et hushjørne og treffer ei vindkule. 

Selskapet Byparaplyen startet opp i Kristiansand høsten 2016. For ett år siden etablerte de tilsvarende ordning også i Drammen og Larvik, og Søgne blir nå det fjerde handelsentrumet som tilbyr gratis utlånsparaplyer. 

Fra nå av kan du låne gratis Søgneparaplyer hos følgende bedrifter når det begynner å regne: 
  • Modus Søgne
  • Habitten Klær
  • B.young Søgne
  • Gave- og Interiørhuset
  • Søgne og Greipstad Sparebank
  • Søgne Konditori
  • YX Søgne Tappen

- Vi tenker dette er et godt tilbud til alle trofaste kunder, sier Gunnar Pedersen og Marius Haugen om paraplyene som nå er tilgjengelige på Tangvall og Lunde i Søgne. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no