Hummerteina til Havforskningsinstituttet i Flødevigen.

Hummerteina i Flødevigen direkte

  Nicolai Prebensen
  03. okt. 2019
  12:40
Hvis livestreamen ikke virker kan du prøve denne lenken.

I flere år har Havforskningsinstituttet i Flødevigen på Hisøya i Arendal sendt direktebilder fra instituttets hummerteine som er satt rett utenfor forskningsstasjonen. Det er overingeniør og forskningstekniker Lene Christensen som har ansvaret for og røkter hummerteina.

- I år har vi montert et nytt kamera. Dette gjør at våre seere nå kan følge direktesendingen i HD. Kvaliteten på videoen i år er helt fantastisk. Det fungerer kjempebra, sier hun til Havforskningsinstituttets egne hjemmesider

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Teina røktes klokken tolv på hverdager og ved behov i helga. Fangsten i teina blir målt og merket, før den slippes ut igjen. Området rundt forskningsstasjonen i Flødevigen er et hummerreservat, og fangsten er ikke nødvendigvis representativ til fisket i resten av landet, skriver instituttet i saken om «Hummerteina live».

Mange har dukket opp på kaien i Flødevigen og vil være med å trekke teinen som veier 35 kilo uten ekstrautstyr og kabler.

Høydepunkt
- I fjor klarte jeg å holde meg på land, så jeg kommer sikkert til å falle i vannet i år. La oss bare si at jeg legger fra meg telefonen før jeg trekker, for det blir årets høydepunkt om jeg faller i vannet, sier hun muntert til nettstedet.

I Nett Tv-vinduet over kan du følge hummerteina direkte, helt uten abonnement.
Sist oppdatert 04.10.2019 klokken 08:17 av Nicolai Prebensen

Forskningstekniker Lene Christensen hadde ansvar for hummerteina i fjor, som ble sett av over 21.000 mennesker. Også i år kan du se den smilende teknikeren røkte teinen. (Foto: Christine Fagerbakke/Havforskningsinstituttet)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no