- Vi er ikke i mål og jobber fremdeles for flertall før 9. oktober, sier Høyres forhandlingsleder Renate Hægeland. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Ikke i mål, men jobber for flertall

  Jon Aamodt
  01. okt. 2019
  18:32
- Vi er ikke i mål. Fremdeles finnes ikke flertall når vi kommer til bystyret 9. oktober, sier Høyres forhandlingsleder Renate Hægeland til NRK Sørlandet tirsdag. 

Hægeland sier videre at Høyre fortsatt arbeider med å skape en flertallskoalisjon og peker på at flere partier synes det er usikkert å komme til bystyret 9. oktober uten å være sikre på at det foreligger en løsning. Forhandlingslederen legger til at Høyre snakker med flere av de andre partiene, men er tydelig på at Demokratene ikke inngår i deres planer og sier det ikke er kontakt mellom Høyre og Demokratene. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Avskriver ikke Furre
Hægeland presiserer at så lenge det arbeides med å skape en flertallsløsning, vil hun ikke avskrive at Harald Furre fortsetter som ordfører inn i den nye kommunen og mener en slik løsning fremdeles er realistisk. Hun tror den vanskelige forhandlingssituasjonen denne gangen i stor grad kan tilskrives det dårlige valgresultatet som både Høyre og Arbeiderpartiet opplevde ved årets valg, der ingen av blokkene kan lage et flertall uten å ta hensyn til Demokratene eller Folkelista. 

- Med Demokratene på vippen blir de vanskelig å få til en god løsning, sier Hægeland til NRK og gjentar at partiet prøver å få til en flertallsløsning selv om de ikke er sikre på at dette lar seg gjøre innen 9. oktober. 

Ingenting sikkert enda
Hægelands uttalelser tirsdag bekrefter signalene som tidligere er kommet fra den borgerlige fløyen og tydeliggjør at det på tross av avtalen Arbeiderpartiet har inngått med sin rødgrønne allianse, er det fremdeles helt usikkert hva som blir utfallet når formannskap og ordfører skal velges når det nye bystyret konstitueres og når hovedutvalgene senere i oktober skal settes sammen. 

- Vi er ganske overrasket over at Arbeiderpartiet vil gå til bystyret 9. oktober uten en flertallsløsning, og uten noen garanti for hva som blir utfall av valgene som vil bli foretatt ved konstitueringen  og den senere fordelingen av verv. Avtalen de seks partiene har satt opp er basert på et flertall som de ikke har noen garanti for å at de har, sa Høyres Terje Ø. Pettersen til N247 tidligere.


- Avtalen de seks partiene har satt opp er basert på et flertall som de ikke har, sier Terje Ø. Pettersen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no