Ella Berge (t.v.) og Camilla Tolfsen klipper bort hempene og syr BHene fast til gjerdet som skal settes opp langs fv 456, Langenesveien så snart all monteringen er ferdig. (Foto: Nicolai Prebensen)

- I år syr vi fast BHene

  Nicolai Prebensen
  01. okt. 2019
  12:31
Hver dag får ni kvinner i Norge beskjed om at de har fått brystkreft. Alle disse er forskjellige og fortjener unik behandling, skriver kreftforeningen på sine hjemmesider. Ella Berge har hatt sykdommen tett innpå livet og markerer Rosa Sløyfeaksjonen med også i år å henge opp BHer langs fv 456 som går forbi gården på Sebbetåa i Søgne.

I fjor samlet hun, Camilla Tolfsen og Elin Brunvatne inn rundt 100 BHer og hengte dem opp ved gården og skapte stor oppmerksomhet rundt markeringen. 

Dessverre var det noen personer som ikke klarte å holde fingrene unna BHene og stjal et tyvetalls BHer fra markeringen. Få dager senere ble markeringen igjen utsatt for tyverier, og i år har Ella tatt grep.


- Alle hempene på BHene er klippet bort, og Camilla og jeg syr fast BHene på «rammeverket» til markeringen (bildet t.h.). Det betyr at BHene er helt ubrukelige til annet enn denne markeringen. Skulle noen likevel være fristet til å være langfingra oppfordrer jeg alle som passerer gården og ser noe om å tute med hornet på bilen, eller snakker til dem, sier hun.

Hun lover at hun skal være raskt på pletten for å slå av et alvorsord med eventuelle langfingra personer.

- Jeg ble svært lei meg i fjor over at noen kan være så hjerterå å stjele plagg som er hengt opp for å markere støtte til bekjempelsen av denne alvorlige sykdommen som så mange kvinner får. Vi gjør dette på dugnad, og hjelpe den som prøver seg i år, sier hun bestemt og legger til at hun holdt på å miste et nært familiemedlem i brystkreft.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Ella Berge og Camilla Tolfsen er i full gang med å montere markeringen for bekjempelse av brystkreft som i år igjen skal henge langs Langenesveien ved gården Sebbetåa. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Nå gikk det heldigvis greit, men det var nære på, fryktelig nære på, sier hun.

Berge vet ikke riktig når markeringen blir synlig langs fylkesveien.

- Dette har vært et stort arbeide, og om markeringen ikke kommer opp akkurat 1. oktober får vi leve med det. Men den kommer, avslutter hun.

Ella Berge og Camilla Tolfsen syr i år fast alle BHene til gjerdet som skal settes opp langs Langenesveien i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)

"Tradisjonen" startet 1. oktober 2018 og blir garantert satt opp neste år også. Her er Camilla Tolfsen, Elin Brunvatne og Ella Berge i full gang med å henge opp rosa BHer i fjor. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no