Beslagene som politiet og Fiskeridirektoratet gjorde i Søgne-skjærgården mandag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

10 beslag i Søgne-skjærgården mandag ettermiddag

  Nicolai Prebensen
  30. sept. 2019
  18:50
- Det ble som forventet. Noen teiner og ei ruse, i alt ti redskaper er tatt med til land og  beslaglagt, sier miljøkrimkoordinator Torvild Selaas i Agder politidistrikt til N247 mandag ettermiddag.

Han og mannskaper fra Fiskeridirektoratet var mandag ute på inspeksjon i skjærgården i Søgne i tillegg til å slå av en prat med hummerfiskere som kvelden før hummerfisket gjorde sine forberedelser til årets fiske som starter tirsdag.

- Det er ikke mye redskaper ute nå, og antall beslag viser dette. Vi har vært ute to båter og sveipet skjærgården både østover og vestover, og de fleste beslagene skyldes mangelfull merking og bruk av ulovlig redskap som ruser, sier Selaas.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Fiskeridirektoratets Oddvar Gabrielsen og Nils Johan Stonghaugen hadde med seg fire beslag og sier at i tillegg til inspeksjonen hadde de snakket med mange hummerfiskere på vei ut til hyttene mandag ettermiddag.

Bomullstråd
- Mye blide folk og jeg tror den store aksjonen vi hadde i fjor har satt sine spor. De fleste kjenner regelverket nå, og selv om det stod lite redskap i sjøen i dag er det dessverre fremdeles noen som ikke forholder seg til det lovverket som fines. Det som er nytt fra og med i morgen er at også krabbeteiner skal ha bomullstråd, slik at redskap som mistes ikke ligger og fisker i årevis. Dagen i dag var rimelig grei, og det er godt å se at mange nå forholder seg til de bestemmelsene som gjelder. De beste dagene er de som vi ikke finner noen ulovligheter, sier han.

Om de skulle fortsette kontrollene ut over inneværende uke ville han ikke svare direkte på, men båten deres ble liggende på vann mandag ettermiddag.


Miljøkrimkoordinator Torvild Selaas i Agder politidistrikt ved beslagene av i alt 10 redskaper i Søgne-skjærgården mandag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Seniorinspektør Oddvar Gabrielsen og inspektør Nils Johan Stonghaugen i Fiskeridirektoratet region sør etter inspeksjonen i Søgne-skjærgården mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no