Nordsjø Odin satte svensk rekord da han vant Stora Fyraåringsloppet på Bergsåker fredag. (Foto: Hesteguiden.com)

Tjomsland-show i to land

  Redaksjonen
  30. sept. 2019
  10:22
Av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark

Øystein Tjomslands fabelaktige jubelsesong vil ingen ende ta. Denne helgen vant suksesstreneren storløp både i Norge og Sverige.

Øystein Tjomsland ser ut til å gå mot sitt beste år siden 2012 som travtrener og kusk. 2019 har vært en jubelsesong fra ende til annen, og denne helgen var den reiseglade sørlendingen i rampelyset på begge sider av grensen.

På vei mot eliten
Fredag vant både Nordsjø Odin og Valle Hugo storløp på Bergsåker i Sverige, og prestasjonene var av det gullkantede slaget. Nordsjø Odin satte svensk rekord da han pulveriserte motstanderne og landet på 1.24.9/2660 meter i Stora Fyraåringsloppet. Jan-Olov Modin, løpsreferent på 38.året på travbanen i Sundsvall, oppsummerte det alle publikummere tenkte da sørlandsekvipasjen passerte mållinjen.

- Takk for oppvisningen, Tjomsland!

Suksesstreneren selv er klar på at Nordsjø Odin har stoff i seg til å kunne klatre helt inn i den ypperste eliten.

- Han gjorde det på lette bein i dag. Jeg har tanker om å prøve ham i Norgesmesterskapet allerede neste år, avslørte Tjomsland etter løpet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Vant etter «umulig» løp
Lørdag satte 48-åringen fra Søgne kursen for Trondheim og helgens V75-stevne på Leangen. Bak Magnums Othello var Tjomsland gjort til stor favoritt, men spillerne satte helgekaffen i halsen da den sørlandske seiersmaskinen så ut til å gjøre seg bort med en tidlig galopp. Den seks år gamle hingsten er imidlertid laget av noe helt spesielt, og etter en enorm opphenting maktet Magnums Othello å kaste seg først på målstreken. Dette var en prestasjon som det ikke finnes nok øyne på terningen til å rettferdiggjøre. 

Øystein Tjomsland har som kusk i 2019 kjørt inn 6.257.200 kroner, nesten utelukkende på egentrente hester. I Sverige har hans stallhester hentet 3.476.766 svenske kroner. Med slike tall er Tjomsland på god vei mot toppåret han hadde i 2012, hvor han som kusk i Norge kjørte inn 8.209.835 kroner.

Magnums Othello var vel verdt både seiersteppe og blomster etter monsterprestasjonen på Leangen lørdag. T.v. trener og kusk Øystein Tjomsland sammen med oppasser Benedicte Bjørnstad. (Foto: Hesteguiden.com)

Valle Hugo vant både kvalifisering og finale av heatløpet Pichano samme kveld. (Foto: Hesteguiden.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no