Unødvendig spennende

Søgne FK JR - Arendal 4-3 (2-2), g19 1. div høst, Toyota-banen Tangvall.

Hadde Søgne-guttene vært like effektive foran mål som det gjestende laget Arendal, hadde hjemmelaget vunnet 8-3 og ikke slik som resultatet ble, men det holdt, og det er tre poeng som gjelder i fotball.
I de første fem minuttene av kampen kjører Arendal over hjemmelaget med flere store sjanser og ett stolpeskudd. Så gikk gardinet ned for gjestene og hjemmelaget satte opp et imponerende tempo som varte omgangen ut, nesten.
Søgnes første mål kommer etter syv minutters spill og første skikkelige angrep. Sebastian Salvesen serverer ballen til Ulrik Stubstad som sender hjemmelaget i ledelsen.
I det 18. spilleminuttet oppstår det litt «klabb og babb» og Simon Århus setter inn en retur fra forsvaret og sender Søgne i en tomålsledelse. I denne perioden av kampen storspiller hjemmelaget og ruller inn det ene flotte angrepet etter det andre.
Redusering
Det er da returen kommer i form av scoring til gjestene som reduserer til 2-1 på en enkel scoring. Like før pause utlikner gjestene på et «stolpe inn» skudd, og selv om dette var Søgnes omgang, var gjestene svært effektive foran mål på sine få angrep. Lagene går til pause på stillingen 2-2.
I andre omgang fører ungguttene fra Søgne kampen fra start, og etter 59  minutter er det igjen Ulrik Stubstad som etter å ha rundet halve forsvaret til Arendal setter ballen sikkert til side for en god Arendal-keeper. Presset fortsetter etter ledermålet, men effektiviteten foran mål er ikke like god som spillet.
Med ett kvarter igjen å spille dømmes straffespark til hjemmelaget etter en hands innenfor Arendals 16-meter. Peder Lauvsland er sikker eksekutør, og hjemmelaget leder komfortabelt 4-3.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Tøffe tak da Søgne FKs juniorer spilte seriekamp mot Arendal onsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen).
Deretter setter Arendal inn en langspurt som tar hjemmelaget litt på senga og reduserer til 4-3 med fem minutter igjen å spille. De resterende fem minuttene blir til ni med tillegg, og selv om juniorene på hjemmebane holdt stand for et voldsomt press fra Arendal ble de siste minuttene unødvendig spennende.
Tabelltopp
Søgne ligger nå på topp på tabellen med seks spilte kamper og 12 poeng. Det samme har Randesund og Fløy-Flekkerøy, med litt dårligere målforskjell. Det er fire kamper igjen i serien, og allerede førstkommende tirsdag møter Søgne våre naboer i øst, Fløy-Flekkerøy, en kamp trener Jacob Rogstad betegner som en cupfinale ganger ni (!)
Ulrik Stubstad dribler seg gjennom "halve" Arendal-forsvaret og scorer sikkert. (Foto: Nicolai Prebensen/montasje)
Selv ikke håndmakt var nok til å hindre Søgnes juniorer i å ta tre poeng i seriekampen mot Arendal onsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)