- Dere var flinke og alle har hjulpet med å frakte materialer inn i skauen, sier Vidar Pedersen til speiderne som denne dagen skal på padletur i Tronstadvannet. (Foto: Jon Aamodt)

Har bygget ny sti med midler fra veiutbygger

  Jon Aamodt
  17. sept. 2019
  20:26
- Den nye motorveien som AF Gruppen bygger for Nye Veier mellom Kristiansand og Mandal, gjør at vi ikke lenger kunne benytte gamle stier fra Mjåvann og inn til speiderhytta ved Brulivannet, sier Vidar Pedersen til N247. 

Pedersen er en av støttespillerne i Songdalen FSK (Frikirkens speiderkorps), og han forteller videre at speidere fra Songdalen og Vågsbygd FSK nå har bygget en helt ny sti inn til speiderhytta. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Dette har vi fått til etter et glimrende samarbeid med utbygger AF Gruppen som i sin kontrakt med Nye Veier er pålagt å sikre at ferdselen inn til marka ikke blir skadelidende. Vi har valgt å ta imot økonomisk støtte og gjøre jobben sjøl, sier Pedersen. 

Bygget på dugnad
Speiderne har nå fraktet materialene inn i skogen og lagt broer på utsatte strekninger. Oppmerking av stien er nettopp unnagjort, noe de oransje malingflekkene på fottøyet viser med all tydelighet. 

Dugnadsarbeidet med den nye stien har fungert utmerket, og Pedersen er godt fornøyd med veibyggernes bidrag for å opprettholde adkomsten til turområdet. 

- Stien krysser den nye motorveien der veien går i tunnel, men nå mens det 
arbeides på veien må en anleggsvei krysses. Her er det tydelig skilting om fotgjengere, men vi oppfordrer selvsagt alle til å vise stor varsomhet mens arbeidet pågår. Den nye stien starter like ved anlegget til Sørlandschips, og herfra er det bare å følge merkingen inn i Vågsbygskauen, sier speiderlederen. 
Sist oppdatert 17.09.2019 klokken 20:54 av Jon Aamodt

- Vi synes det er flott at Nye Veier og AF Gruppen bidrar til at vi kan opprettholde en grei adkomst til Vågsbygdskauen selv om det kommer en ny vei i området, sier Vidar Pedersen. (Foto: Jon Aamodt)

Materialer er fraktet inn og broer bygget for å bedre fremkommeligheten på den nye stien. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no